13 de març 2013

Pelegrinatge a la Sagrada Família


 
Nota de premsa de Vdm'tv Vilassar de Mar televisió:
 

Dins el marc de les activitats que la nostra Parròquia està organitzant per commemorar l’Any de la Fe, el passat dissabte 9 de Març va tenir lloc un petit peregrinatge a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

L’objectiu de la sortida era poder oferir a tot el poble l’oportunitat de conèixer més de prop un temple que, per la seva grandiositat i pels seus simbolismes, convida a gaudir de la Fe com quelcom meravellós, capaç de moure muntanyes o inspirar a un arquitecte una obra tan colossal.
La proposta va tenir una gran acollida. S’hi van organitzar 4 autocars, amb més de 220 persones. Tota una fita per una activitat Parroquial!
Es van poder veure famílies complertes, amb 3 generacions compartint activitat, des de els 3 fins als 90 anys, gent habitual i gent que normalment no es veu per la Parròquia. Això és important, per que un dels objectius de la sortida, també era fer un acostament cap a aquelles persones que no veiem normalment a la nostra Església.
Un cop a la Sagrada Família, la visita es va fer en 7 grups que prèviament ja s’havien definit . L’organització de la Basílica ens va proporcionar un guia per cada grup, per tal de que les explicacions poguessin arribar a tothom. Després de descobrir tots els secrets de la façana del Naixement, de la de la Passió, de la Porta de la Glòria i els innumerables simbolismes de l’interior, tots els grups es van reunir a la Cripta per acabar amb una oració i un cant de Lloança.
De tornada cap a Vilassar l’ambient general va ser de joia i agraïment. Joia per tot el viscut i agraïment per l’oportunitat de haver-hi pogut participar.
Alguna cosa negativa? Dons sí: es va fer molt curt!!
Ara la Comissió del projecte LLENÇA’T es troba ja preparant la següent trobada que serà el 4 de Maig a la tarda a l’Escola de les Franciscanes: un encontre intergeneracional per compartir Fe i Vivències, recollint les propostes i les preguntes que els participants a les anteriors activitats han fet arribar als organitzadors.
La Fe es un do, que ens ajuda a viure la vida des de la perspectiva de l'Amor. Això ens dóna pau i ens ajuda a ser feliços i a treballar per que els altres també ho puguin ser. En la mesura en que aquestes petites aportacions que s’intenten fer des de el Consell Parroquial aconsegueixin tocar el cor de les persones que hi participen, serà quan realment podrem felicitar-nos tots plegats pels resultats d’aquest gloriós Any de la Fe.