21 d’abr. 2014

Celebracions Setmana Santa 2014


La Setmana Santa és el moment més important de l'any litúrgic cristià. Des de Diumenge de Rams i fins Diumenge de Pasqua i amb diferents activitats litúrgiques i escenificacions,  recordem i recreem la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús. És a dir, des de que Jesús arriba a Jerusalem procedent del desert i ja proclamat Salvador, fins que és processat, mort clavat a la creu, enterrat i fins que ressuscita.

Us presentem a continuació un resum de la Setmana Santa a la nostra Parròquia tot seguint de forma cronològica les celebracions. Al final, un reportatge fotogràfic de les mateixes.



Diumenge de Rams

Jesús entra a Jerusalem a cavall d’un ase, i és aclamat per la gent que l’acompanya. Nosaltres també ho fem, ben conscients que aquest Jesús que aclamem amb els nostres rams serà condemnat a mort per la seva fidelitat al camí d’amor de Déu. Per això la nostra aclamació és una afirmació de fidelitat a aquest camí seu.
Primera Benedicció de Rams al pati de les Religioses Franciscanes i tot seguit Processó fins l’Església on es va celebrar la Eucaristia coincidint amb la Missa Familiar del mes d’abril recordant, amb els infants de catequesi, el significat del Diumenge de Rams i el començament de la Setmana Santa.
Al migdia, la multitudinària segona Benedicció de Rams a la Plaça de l’Església.
Dijous Sant
Aquesta tarda comença ja el Tridu Pasqual celebrant l’Eucaristia que és com una anticipació del que viurem en aquests dies propers. Jesús ens deixa el pa i el vi que seran la seva presència per sempre enmig de la comunitat, i alhora, amb el rentament dels peus, ens convida a viure en una entrega als altres semblant a la que ell ha viscut.
Celebració de la missa vespertina del Sant Sopar, recordant Jesús en el darrer sopar quan va rentar els peus als deixebles, demostrant el servei i l’entrega cap a tots els feligresos, per això aquest any una representació d’homes i dones van pujar a l’altar perquè els mossens els rentessin els peus. En acabar, la processó pel temple seguint als apòstols i al Santíssim Sagrament fins a l’altar, preparat per l’ocasió per la pregària i iniciant la vetlla davant el Santíssim.
Divendres Sant
Jesús mor a la creu. Nosaltres,avui, corpresos i agraïts, ens reunim per commemorar la seva passió i per omplir-nos de la gràcia que brolla d’aquesta creu i per demanar que aquesta gràcia ompli el món sencer. Contemplant-lo a ell, manifestem la nostra fe i la nostra esperança en el Déu que hem conegut en Jesús i que és, sempre, font de vida inesgotable.
El divendres es commemora la mort de Jesús a la creu. La pregària de Laudes al matí i el Via-Crucis de meditació i en silenci pels carrers de Vilassar de Mar escoltant l’evangeli a les catorze estacions, inicien aquesta jornada de commemoració.
Per la tarda amb la celebració litúrgica de la passió i Mort del Senyor i la posterior representació escènica de la Passió de Crist al temple “Crist ha mort per nosaltres”, vivim una experiència plena de significat i de reflexió sobre el sacrifici de Jesús pels demés.
Dissabte Sant
Dia de silenci per estar a prop del sepulcre de Jesús compartint el dolor i alhora la confiança.
Nit de Pasqua
“Aquesta nit en què Crist, trencant els lligams de la mort, ha pujat victoriós dels inferns”, cantem en el pregó de Pasqua. Aquesta nit, la més gran de l’any, els cristians ens reunim per celebrar que Jesús ens ha obert les portes de la vida per sempre. I, amb tot el goig, refermem els compromisos del nostre Baptisme i ens alimentem del pa de l’Eucaristia per compartir, a través d’una manera de viure renovada, l’amor més ple i més joiós. Al·leluia!
A la Plaça de l’Església beneïm la llum que encén el Ciri Pasqual del nou any litúrgic i entrant al temple a les fosques i només amb la llum de les espelmes i posteriorment amb tota la il·luminació del Temple, celebrem la nit Santa de la Resurrecció del Senyor. És una cerimònia de renovació de l'aigua i el foc i que amb la lectura dels textos bíblics de l’Antic Testament recordem la Pasqua del poble d'Israel i celebrem la Vetlla Pasqual - Eucaristia de Pasqua.
Un cop acabada la celebració, i aquesta vegada per causa de la pluja, a l’interior de l’Església, ens felicitem la Pasqua menjant “Mones” amb vi bo i refrescos.
Diumenge de Pasqua
Amb la Missa Solemne del dia de Pasqua i commemorant la resurrecció de Jesús, va culminar la Setmana Santa i les celebracions relacionades amb els últims dies de la vida de Jesús a la nostra Parròquia. En aquesta ocasió una de les misses ha coincidit amb un bateig, una nova vida en el camí de Jesús.

Que la Fe ens guiï en el camí de Jesús al llarg de la nostra vida!

Reportatge fotogràfic
Diumenge de Rams
Benedicció al pati de les Religioses Franciscanes i processó











Missa Familiar i de Rams























Benedicció a la Plaça de l’Església

















Dijous Sant




























Divendres Sant
Laudes




Via Crucis













































Celebració litúrgica de la Passió i Mort del Senyor





















Representació escènica de la Passió “Crist ha mort per nosaltres”


























































Dissabte Sant
Vetlla Pasqual - Eucaristia de Pasqua

















 









 




Diumenge de Pasqua
Missa solemne de Pasqua