9 de des. 2015

Pujada del Pessebre a Puiggraciós


El més petit tenia 4 anys, i el més gran 81!! Entre aquests dos extrems ens vam trobar més de 60 persones de totes les franges d’edat.  Érem els nois i noies del Moviment Cristià de Joves de Barcelona (MCJ)  i  unes quantes famílies de la nostra Parròquia de Sant Joan.

El passat 5 de desembre ens vam trobar tots plegats a la població de La Garriga per pujar a peu fins el Santuari de Puiggraciós, on hi viu una petita comunitat de monges benedictines. Cap a les 10 del matí sortíem cap a munt, i amb bon ritme però sense presses,  en un parell d’hores ja vam ser a dalt.  La Rosa, la Lourdes, l’Assumpció i la Mª Teresa,  la comunitat de benedictines ens van acollir càlidament a l’ermita del Santuari i junts vam fer un moment de pregària tot presentant el Pessebre que acabaven de construir amb elements molt senzills els més petits de l’expedició.  Demanàvem al bon Déu saber viure com una gran família, acollint i estimant tothom,  i saber obrir bé el cor per acollir de nou a l’Infant que naixerà aquest Nadal.


Després, amb l’estómac ja ben a punt, vam gaudir d’una excel·lent botifarrada preparada amb tot el carinyo i professionalitat, i vam compartir els magnífics postres  que havia preparat cadascú; tot plegat disfrutant de l’aire pur de la muntanya , que fa digerir millor el menjar i la companyia.

Finalment, a la plaça del Santuari, vam representar unes escenes del Pessebre adaptat als nostres dies que havien preparat els joves de la parròquia de Mataró i que havíem assajat una mica uns moments abans del dinar.  Les escenes, pràcticament improvisades, van resultar d’allò més divertit,  però amb un bonic missatge per a tots.

Ens vam acomiadar de la comunitat de monges que vetllen pel Santuari i per tots els hostes que s’hi apropen, agraint la seva acollida, i vam enfilar muntanya avall arribant de nou a La Garriga amb els últims raigs de llum del dia.

Una  jornada ben aprofitada,  amb molts valors en joc;  que ben segur ens ha ajudat a tots a preparar-nos per a viure el Nadal amb millor disposició.
 
L’any vinent repetirem, segur !