20 de febr. 2016

Campanya contra la Fam 2016. Activitats de la Parròquia: Sopar de la Fam, Missa Familiar i venda de postres solidaris


Aquest any, amb el lema “PLANTA-LI CARA A LA FAM: SEMBRA”, Mans Unides ha plantejat la campanya de suport als més necessitats del món, amb diferents projectes d’ajuda i d’inversions amb equipaments sanitaris, educatius i socials.

La Parròquia de Vilassar de Mar, conjuntament amb la resta de parròquies de l’Arxiprestat de La Cisa i dels Arxiprestats de Badalona, Gramenet i Mataró col·laboraran, amb les seves col·lectes, a l’equipament d’un centre educatiu adquirint ordinadors i un sistema autònom d’alimentació elèctrica, a Hanuman Junction (Andhra Pradesh) al sud de l’Índia.

Gràcies a les vostres aportacions en les diferents activitats organitzades, la nostra Parròquia participarà en el projecte amb 2.268 euros, col.laborant a "plantar cara a la fam" i sumant esforços per ajudar als més necessitats. GRÀCIES A TOTS!!

A continuació un presentem un resum i reportatge fotogràfic de les activitats de la Parròquia amb motiu de la campanya.


Sopar de la Fam
Divendres 12 de febrer a la Sala Mn. Galvany es va celebrar el “Sopar de la Fam” de la Parròquia. Unes cinquanta persones, molts infants i joves, es van aplegar per compartir un sopar auster, a base de pa amb oli i sal i una poma, per solidaritat amb tota la gent que passa fam al món; aportant un donatiu, semblant al que podria costar un sopar normal, per col·laborar en el projecte de l’Índia.

També es podia aportar donatiu mitjançant l’adquisició de petites plantes de ceba, remolatxa, alls, espinacs i enciam, que el grup de joves de la nostra parròquia van preparar per sembrar i representar el lema de Mans Unides d’enguany.

Tot seguit, la Claudia i en Nico, adolescents del grup de joves més grans de la parròquia, van presentar els testimonis de la Laia Montoya, jove metgessa, i de Mn. Gerard Guerra, col·laborador de la Fundació Vicenç Ferrer, que ens van mostrar amb fotografies i explicar les seves experiències d’ajuda i convivència amb persones necessitades a Rukara (Ruanda) a l’Àfrica, i a Anantapur (Andhra Pradesh) a l’Índia, respectivament.

Amb la participació dels assistents amb qüestions relacionades amb les experiències dels testimonis, es va concloure el Sopar de la Fam que, un any més, ens va transportar des de la distància,  a la realitat del tercer món.

En nom del Consell Pastoral, volem donar les gràcies a la Comissió de Festes per l’organització logística del sopar, a la Laia i en Gerard pels seus testimonis, als grups de joves de la parròquia per la seva participació, a l’Ajuntament per la cessió de la sala i a tots els assistents per la seva participació.

Missa Familiar d’inici de Quaresma i de solidaritat amb Mans Unides

El diumenge 14 de febrer es va celebrar la  Missa Familiar coincidint amb l’inici de la Quaresma i la campanya de Mans Unides.

Els infants de catequesi varen escenificar l’Evangeli d’aquest primer diumenge, les temptacions de Jesús. En ell veiem com Jesús per la força de l’amor supera a les ganes de tenir, de posseir i de guanyar. Això ens ajuda a reflexionar sobre el significat de la Quaresma, temps de conversió, de posar-nos en camí cap al Senyor.

Els nois de Ktclub junt amb els de catequesi oferiren els treballs sobre el lema de Mans Unides d’enguany “Planta-li cara a la fam: sembra”. Varen presentar dibuixos, murals, un test amb actituds que calen canviar per poder sembrar i una guardiola. L’objectiu d’aquesta campanya és ajudar econòmicament i sensibilitzar-nos d’aquesta situació.

L’Eucaristia va tenir un final dolç, la venda de pastissos solidaris per part dels infants.
Fou una Missa molt viscuda i participada. Moltes gràcies al treball de tots els que ho heu fet possible. Us esperem a la propera Missa Familiar!  Mª del Mar Toribio

Sopar de la Fam
























Missa Familiar i venda de postres solidaris