18 de febr. 2017

Campanya contra la Fam 2017. Activitats de la Parròquia: Sopar de la Fam, Missa Familiar i venda de postres solidaris


Primerament i abans d’accedir al reportatge, el Consell Pastoral de la Parròquia vol agrair la participació de la comunitat en aquesta campanya contra la fam, en la qual s’han recaptat 2.171,50 euros que han estat ingressats al compte de Mans Unides per al seu destí al Marroc.


Sopar de la Fam

Amb el Sopar de la Fam del passat divendres 10 de febrer comença el primer dels actes que la Parròquia va preparar per ala Campanya de Mans Unides d' enguany.

El lema enfocat al Malbaratament d'aliments:  “1/3  dels Nostres Aliments acaba a les escombraries. Mentrestant, 800 milions de persones continuen patint fam al món”, ens serveix de fil conductor i d'excusa més que justificada per sopar poc aquesta nit.
El projecte, destinat a la potabilització d'aigua d'una zona de l' Atles del Marroc, ens serveix aquest any per a sopar menjar típic del Marroc, cuscús, preparat per les mares del Reforç Educatiu de la nostra Parròquia, qui molt contentes comparteixen cultura i moments del seu país.

Un cop sopats i presentat el projecte, la Badia, una dona marroquina que treballa de mediadora social a Mataró,  ens explica la vida de les persones del Marroc i perquè és important l'aigua en aquella zona. Font de vida!

Després ens dividim en 2 grans grups per a saber una mica més com es treballa a Vilassar i a la comarca el malbaratament d'aliments: per un cantó l'Escola de La Presentació ens explica què fan els nens per  sensibilitzar-se. D'altra banda dues voluntàries de Comerç Just ens expliquen el seu projecte.

En el torn obert de paraula testimonis de diferents organitzacions:  projecte de l’Església Evangèlica,  Concurs de dibuix infantil del gOvi,  Setem, ...  ens fan notar que el projecte és comú i que cal actuar aportant tots els nostre granet de sorra des de la nostra realitat.

Enguany el Sopar de la Fam ha estat obert a diferents entitats del poble i s'ha creat un clima ric, de confiança i de coneixement de diferents realitats, adonant-nos que no importa qui som o què fem, sinó l'objectiu comú.

Al final de la jornada ens n' anem contents per l'experiència i sabent que la nostra contribució econòmica, més de 750 euros ajudarà a tenir la vida una mica més digna al Marroc. Albert Vives

Missa Familiar


El diumenge 12 de febrer, i coincidint amb la campanya de Mans Unides, hem celebrat, a la parròquia de Sant Joan de Vilassar , la missa familiar.

Els infants de catequesi han escenificat l Evangeli amb unes pancartes molt suggerents. Les ofrenes  han estat plenes de signes de la campanya contra la fam i la crida a gent compromesa. Els nois i noies del KT club han presentat un plat buit amb el propòsit ferm de no malbaratar els aliments. També un mon amb el desig de que desapareguin les desigualtat entre les persones.

Les pregàries molt participades pels grups de la parròquia. El grup bíblic va pregar especialment pels mes febles i necessitats com ho són els refugiats de la guerra.

També el grup de joves  va para la Taula com Jesús ho va fer en el últim sopar amb els seus deixebles. Molt emotiu, tot amenitzat amb música i cants de joia. Al final de la missa,  han cantat la cançó que estant treballant a la catequesi "El Mundo es de todos".

A la sortida han venut postres solidaris. Era bonic veure als infants com s’implicaven per recaptar i donar-ho pel  projecte de Mans Unides.

Una bona mostra de solidaritat !!Una celebració per alimentar la nostre fe i donar gràcies a Déu. Teresa Rabat

Reportatge Sopar de la Fam


 




  

  
 


  




 
   












 
  




 
  


 
  
  

  
 

Reportatge Missa Familiar i venda de postres solidaris