23 d’abr. 2017

Setmana Santa 2017


Benvolgudes i benvolguts,
Us presentem a continuació un resum i reportatge de les celebracions i activitats d’aquesta Setmana Santa i, en nom nostre i de la Parròquia, agraïm l’esforç i la feina feta a tots els col·laboradors i també a tota la comunitat que ha participat i viscut el sentiment de la Setmana Santa.

Mn. Toni Roman i Mn. Alfons Vilà


Dijous Sant

“Jesús, que sempre havia estimat als seus en el món, ara els demostrà fins a quin punt els estimava. (Joan 13,1)”

Celebració solemne on commemorem i recordem el Sant Sopar i el gran amor de Jesús cap els altres, un amor d’amistat, de servei i d’entrega fins el punt de donar la vida per salvar-nos. El Rector renta els peus a dotze persones de la comunitat en senyal de l’amor, servei i entrega cap els altres. En acabar, processó i trasllat del Santíssim Sagrament custodiat pels dotze apòstols i despullament de l'altar.



 











 









 



Divendres Sant – Res de Laudes i Via Crucis

“Li acostaren als llavis una esponja xopa de vinagre, i Jesús, després de prendre el vinagre, digué: Tot s’ha complert! Llavors inclinà el cap i expirà. (Joan 19, 30)”

Divendres Sant pel matí a primera hora, a l’Església, es van fer les oracions i pregàries davant el monument al Santíssim Sagrament i, tot seguit, el Via Crucis en silenci pels carrers de Vilassar fent un camí d’oració, meditació i cants, seguint el Sant Crist i recordant les catorze estacions de la Passió i Mort de Jesús.










































Divendres Sant – Celebració de la Passió del Senyor

Amb la lectura de la Passió, la pregària i l’adoració de Jesús a la creu, commemorem aquesta celebració sense litúrgia d’eucaristia, on la comunió es fa amb les formes consagrades del dia anterior i, amb silenci i amb l’altar despullat en senyal de dol, reconeixem Jesús com camí, veritat i vida.

   

 

























Divendres Sant – Representació escènica de la Passió “Crist ha mor per nosaltres”

Representació de la passió i mort de Jesús, interpretada, narrada i assistida per joves i col·laboradors de la Parròquia. 








 




 





 



















    
 










 

 
















 
 





 

Dissabte – Vetlla Pasqual

“L’Àngel del Senyor digué a les dones: No tingueu por, vosaltres. Sé que busqueu Jesús el crucificat. No hi és aquí. Ha ressuscitat, tal com va dir. (Mateu 25, 5-6)”

Amb la cerimònia de renovació del foc i la llum, a la Plaça de l’Església, vam encendre el Ciri Pasqual del nou any litúrgic entrant en el Temple a les fosques, només amb la llum de les espelmes. A continuació, amb la renovació també de l’aigua de la vida, vam commemorar la resurrecció de Jesús en la celebració més important de l’any litúrgic.
En acabar la celebració, alegria i felicitació de la Pasqua per part de tots els assistents, a la Plaça de l’Església, menjant “Mones de Pasqua” preparades per col·laboradors.





 


































Diumenge de Resurrecció amb la Missa solemne i de commemoració del dia de Pasqua que culmina la Setmana Santa i les celebracions de la Parròquia.