4 de jul. 2017

Tastet de Cuines del Món


Diumenge 26 de juny a les 12:30 s’inaugurava el Primer Tastet de Cuines del Mon , activitat de Festa Major organitzada per la Parròquia de Vilassar de Mar.

La Xina, Galicia, Hondures, Perú, el Marroc, Holanda, Nicaragua i Catalunya van ser els països representats. Col·laboradors i simpatitzants de la Parròquia d’aquests països van preparar plats i begudes típics de cada terra, que al mòdic preu de 1€ més de 400 persones van poder tastar a la plaça de l’Església.


La activitat estava organitzada per, d’una banda, acollir la riquesa  de cultures que s’integren a la nostra Parròquia i d’altra banda fer ben visible la voluntat de la comunitat parroquial de integrar-se en el municipi i en la realitat del mon en que vivim. I res millor que fer-ho al voltant d’una gran taula com fem cada diumenge a l’Eucaristia.

Però el que es va viure diumenge a la Plaça de l’Església va molt més enllà d’aquest objectius inicials: des de el primer moment en que es va llençar l’idea de preparar aquest tastet popular l’acollida de tots els representants del diferents països va ser espectacular. Tots els cuiners i cuineres participants van desbordar entusiasme durant la preparació de la jornada. Diumenge la gent quedava meravellada en tastar la qualitat dels plats que s’oferien. I es que es notava la il·lusió i la entrega amb que havien estat preparats.

Des de les cuines de la Jaqueline, la Geni,  l’Iñaki, les mares del reforç educatiu, la Yoya i tot el grup de Vida Creixent, la Zoraida, la Lessi i la Nelly, ... es va cuinar un matí inoblidable. A tots ells i elles moltíssimes gràcies i les més merescudes  felicitacions!.

I des de aquesta finestra al mon que es la nostra web, ja animem al Consell Parroquial a repetir l’experiència l’any vinent.

Ana Moreu