28 de nov. 2017

Recés d’Advent


El diumenge 26, solemnitat de Crist Rei, un grup de la Parròquia varem realitzar el recés d’Advent al Convent de les Carmelites a Mataró.

Iniciarem la jornada compartint l’Eucaristia amb la comunitat de religioses i altres feligresos. Seguidament guiats per la germana Maria i davant d’ una icona de la Santíssima Trinitat, ens endinsarem cap el nostre recés.  Aquest es fonamentà en tres estones  de reflexió/pregària cadascuna centrada en Jesús: Jesús Paraula encarnada, Jesús acampat entre nosaltres i Jesús amb nosaltres. Mitjançant cites de l’Evangeli i textos de Sant Joan de la Creu, ens van ajudar a posar-nos en camí cap aquest temps privilegiat d’ encontre amb el Senyor.

Va ser un matí molt intens de pregària i d’adonar-nos que Jesús és a prop nostre, que ens estima i mai no ens abandona. Paraules com sentinella, silenci, esperança, “eixamplar la teva tenda”,… han tingut un ressò especial. També cal fer esment dels símbols que ens van acompanyar durant el recés: les espelmes (llum) i les branques d’olivera (pau). Finalment, vam acabar recitant tots junts el Romance V de Sant Joan de la Creu “Con esta buena esperanza”.

Voldríem agrair a la Comunitat Carmelita de Mataró la seva bona acollida, amb senzillesa ens han obert les portes de casa seva i ens han animat a fer pregària a partir de les nostres vivències i sentiments.


Mª del Mar Toribio