12 de des. 2017

Vosaltres sereu els meus testimonis


El passat diumenge 3 de desembre va ser una jornada ben bonica per a la nostra Comunitat cristiana de Sant Joan. En primer lloc, iniciàvem, amb tota l’Església, un nou temps d’Advent que ens ha d’ajudar a preparar de nou la vinguda del Senyor Jesús.

Amb aquest motiu, estàvem convocats a celebrar la Missa Familiar del mes de desembre, amb tots els nens i les famílies de la Catequesi i el KT Club. encara més, dins d’aquesta missa 8 joves de la nostra parròquia es disposaven a confirmar la seva fe i rebre el Sagrament de la Confirmació de mans del Bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Toni Vadell.


Aprofitant l’ocasió, havíem convidat el bisbe a trobar-se una hora abans de la missa amb els membres del Consell Pastoral. Va ser un encontre molt agradable que ens va permetre presentar-li al nou bisbe auxiliar els diversos grups i serveis de la nostra Parròquia així com el treball que hem anat fent els darrers anys amb el Projecte Pastoral 2015-2019. El to proper i planer del bisbe Toni va permetre una estona de conversa molt agradable i cordial.

Vam quedar entesos que tornarà aviat a visitar-nos !!

Tot seguit, el bisbe es va trobar un breu moment a la cripta amb els 8 joves que es disposaven a rebre el sagrament de la Confirmació, i tot a punt per iniciar l’Eucaristia. Els cants van sonar molt bé, acompanyats per el bon grup de músics reforçats per a l’ocasió. L’Àngels, catequista d’aquest joves en el darrer any va presentar al bisbe els nois i noies, els quals van llegir el Manifest de Confirmació que havien anat elaborant en les darreres reunions i recessos de preparació. En l’homilia, el bisbe es va adreçar en primer lloc als infants de la Catequesi: de manera molt pedagògica els va ensenyar com hem de mirar a l’interior de la nostra persona per poder-nos trobar amb Déu. Després, unes paraules adreçades especialment als joves que anaven a ser confirmats: heu de cuidar la vostra vida, els va dir: el Senyor té coses molt boniques preparades per a cadascú de vosaltres; i els va convidar a seguir el camí de la vida de la mà de Jesús i de la comunitat cristiana.

El moment més emocionant i intens de la celebració va ser en la pregària i el gest de la crismació amb el sant oli, amb l’abraçada de pau sobre cadascun dels nois i noies confirmats. L’Esperit del Senyor ve a vosaltres, els va dir. I així ho van sentir molts dels presents a l’Eucaristia d’aquell primer diumenge d’Advent.

Per acabar la missa, els nens i nenes de la Catequesi havien preparat amb les catequistes una cançó de l’Advent escenificada, que va sonar molt i molt bé. Aplaudiments de joia en acabar i abraçades ben emocionades entre els joves confirmats i els familiars i amics que els acompanyàvem.

Finalment, un senzill pica-pica preparat en els espais del Centre parroquial per les famílies dels nois que havien rebut la Confirmació ens va permetre saludar-nos entre tots i agrair al Bisbe Toni Vadell la seva presència entre nosaltres administrant el do de l’Esperit Sant a aquests joves.


Sense dubte, va ser una jornada que ens fa més Comunitat i ens ajuda a agrair al Senyor el do de la fe.