4 d’abr. 2018

Setmana Santa 2018


Benvolgudes i benvolguts,
Us presentem a continuació un resum i reportatge de les celebracions i activitats d’aquesta Setmana Santa i, en nom nostre i de la Parròquia, agraïm a tots els grups i col·laboradors l’esforç i la feina i també a tota la comunitat la participació i vivència durant tota la Setmana Santa.
Comencem, des d’ara, els cinquanta dies de Pasqua commemorant la resurrecció de Jesús.
Consell Pastoral



Dijous Sant
“Jesús celebra el darrer sopar amb els seus deixebles i els deixa com a testament l’Eucaristia i el manament de l’amor.”
En aquesta celebració solemne commemorem el Sant Sopar recordant l’amor de Jesús envers nosaltres, amor de servei, amor d’amistat, amor de solidaritat, amor per donar la vida per salvar-nos. El Rector renta els peus a dotze persones de la comunitat, dotze apòstols, en senyal d’aquest amor cap els altres. En acabar, processó i trasllat del Santíssim Sagrament, custodiat pels dotze apòstols, al Monument.
Per la nit, a les onze, pregàries i silenci comunitaris davant de Santíssim.






























Divendres Sant
“Jesús és detingut, torturat i condemnat, i mor en el suplici de la creu per obrir-nos a tots el camí de la vida.”

– Res de Laudes i Via Crucis
Divendres Sant pel matí a primera hora, a l’Església, es van fer les oracions i pregàries davant el monument al Santíssim Sagrament i, tot seguit, el Via Crucis en silenci pels carrers de Vilassar fent un camí d’oració, meditació i cants, seguint el Sant Crist i recordant les catorze estacions de la Passió i Mort de Jesús.

























– Celebració de la Passió del Senyor
La lectura de la Passió, la pregària i l’adoració de Jesús a la creu, formen part d’aquesta celebració sense litúrgia d’eucaristia, on la comunió es fa amb les formes consagrades del dia anterior i, amb silenci i amb l’altar despullat en senyal de dol, reconeixem Jesús com camí, veritat i vida. Els Portants custodien Crist a la creu, a l’altar, per l’adoració.














– Representació escènica de la Passió “Crist ha mor per nosaltres”
Representació de la passió i mort de Jesús, interpretada, narrada i assistida per joves i col·laboradors de la Parròquia. Aquest any va ser una representació especial, doncs es van celebrar els 25 anys.
El reportatge complert i fotogràfic de la representació sortirà en un reportatge a part.

Dissabte – Vetlla Pasqual
“Jesús ressuscita d’entre els morts i Déu ens mostra, així, que el camí de Jesús és realment el camí de la vida per a tothom.”
A la Plaça de l’Església encenem el Ciri Pasqual del nou any litúrgic, símbol de renovació del foc i la llum i entrem al Temple amb la llum de les espelmes. Amb la litúrgia de la Paraula proclamant la història de la salvació i tot seguit, amb la renovació també de l’aigua de la vida, commemorem la resurrecció de Jesús en la celebració més important de l’any litúrgic.
En acabar la celebració, felicitació de la Pasqua entre tots els assistents, a la Plaça de l’Església, menjant “Mones de Pasqua” preparades per col·laboradors.








































 Diumenge de Resurrecció
“Comencem el temps de Pasqua, els cinquanta dies de festa en honor de Jesús ressuscitat, que ens portaran fins a la Pentecosta, en que celebrarem que nosaltres hem rebut el mateix Esperit de Jesús, l’Esperit Sant.”
Misses solemnes i de commemoració del dia de Pasqua que culmina la Setmana Santa i les celebracions de la Parròquia.