27 d’abr. 2019

Setmana Santa 2019



Benvolgudes i benvolguts,

Com cada any hem viscut una Setmana Santa intensa i en comunitat. A continuació presentem un resum i reportatge de les celebracions i activitats d’aquesta Setmana Santa i volem agrair a tots els grups i col·laboradors, l’esforç i la feina feta així com també a tota la comunitat la participació i vivència durant tota la Setmana Santa.

Comencem, des d’ara, els cinquanta dies de Pasqua commemorant la resurrecció de Jesús.

Consell Pastoral


Dijous Sant

“Contemplem Jesús que renta els peus dels seus deixebles i els dona el pa i el vi de l’Eucaristia, perquè nosaltres fem com ell i visquem sempre units a ell.”

El dijous al vespre vam commemorar el Sant Sopar recordant el significat de l’amor de Jesús cap els demès....amistat, servei, ajuda... A la celebració, el rector, de forma simbòlica, va rentar els peus a dotze persones de la comunitat, com va fer Jesús amb els dotze apòstols, en senyal d’aquest amor cap els altres. En acabar la celebració, processó per dintre l’església i trasllat del Santíssim Sagrament, custodiat pels dotze apòstols fins al monument.

Per la nit, a les onze, l’Hora Santa. Una estona de silenci i pregària en comunitat davant de Santíssim.

































 




- Hora Santa


Divendres Sant

“Amb tot l’agraïment, amb tot l’amor del nostre cor, vivim els últims passos del camí de Jesús, mort en la creu per la seva fidelitat a l’amor de Déu i a l’amor envers la humanitat.”

– Res de Laudes i Via Crucis

Divendres Sant pel matí a primera hora, a l’Església, es van fer les oracions i pregàries davant el monument al Santíssim Sagrament i, tot seguit, el Via Crucis en silenci pels carrers de Vilassar fent un camí d’oració, meditació i cants, seguint el Sant Crist i recordant les catorze estacions de la Passió i Mort de Jesús.










 





 

 



 









– Celebració de la Passió del Senyor

Per la tarda, presidits pel bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Antoni Vadell, va tenir lloc la lectura de la Passió, la pregària i l’adoració de Jesús a la creu. Una celebració, sense litúrgia d’eucaristia, on la comunió va ser amb les formes consagrades del dia anterior i, amb silenci i amb l’altar despullat en senyal de dol, reconeixíem Jesús com camí, veritat i vida. Els Portants van custodiar el Sant Crist a la creu fins l’altar, per l’adoració de tots els presents.









 














– Representació escènica de la Passió de VdM “Crist ha mort per nosaltres”

Vint-i-sisena representació de la passió, mort i resurrecció de Jesús, interpretada, narrada i assistida per joves, nens i col·laboradors de la Parròquia.


El reportatge fotogràfic de la representació sortirà proximament.


Dissabte – Vetlla Pasqual

“Amb tots els germans i germanes cristians, ens reunim per celebrar que Jesús, el crucificat, viu per sempre i ens obre a tots el camí de la vida nova, en aquest món i per tota l’eternitat. Al·leluia!”

En una nit ventosa, a l’exterior de la porta principal d’entrada a l’església, vam encendre en comunitat el Ciri Pasqual del nou any litúrgic, símbol de renovació de la llum i el foc de la vida i, amb la llum d’espelmes enceses d’aquest ciri, vam entrar a l’església. Amb la litúrgia de la Paraula, proclamant la història de la salvació, i amb la renovació de l’aigua de la vida, vam celebrar i commemorar la resurrecció de Jesús en la celebració més important de l’any litúrgic cristià.

En acabar la celebració, a la Plaça de l’Església i amb “Mones de Pasqua” preparades per col·laboradors, els assistents ens vam felicitar la Pasqua.

 











 




 






Diumenge de Resurrecció

“Comencem el temps de Pasqua, els cinquanta dies de festa en honor de Jesús ressuscitat, que ens portaran fins a la Pentecosta, en que celebrarem que nosaltres hem rebut el mateix Esperit de Jesús, l’Esperit Sant.”

Missa solemne i de commemoració del dia de Pasqua que tanca la Setmana Santa i també les celebracions de la Parròquia.