5 de maig 2019

Sortida parroquial a Poblet



El dimecres 1 de maig va tenir lloc una Trobada  Parroquial a Poblet. Hi vàrem participar un gran nombre de feligresos. De bon matí vàrem sortir amb autocar i cotxes particulars cap a la Conca de Barberà.

Arribats a Poblet vàrem gaudir d’una visita guiada pel Monestir. Els nostres guies van ser fra Maties i fra Marc. A més de donar-nos les explicacions històriques van enriquir la visita amb les aportacions personals i el seu testimoni  de vida monàstica.  A nivell arquitectònic el que més ens va cridar l’atenció va ser el claustre i l’església amb les seves tombes reials i el seu peculiar ambó. De les curiositats que ens va explicar fra Maties, destacaríem quan estan reunits a la Sala Capitular i han de votar fan servir mongetes: blanca vol dir si i negra no.

Abans de dinar vàrem fer una pregària en la Capella de Sta. Caterina, en ella vam agrair aquest dia de parròquia i llegírem un poema sobre  l’alegria de la Pasqua.
Després del dinar de germanor, tinguérem una divertida sobretaula amb acudits, cançons, balls,… i fins i tot un concurs per valorar tot el que havíem après en la visita al Monestir cistercenc.

Va ser un dia molt bonic, on tothom és va sentir molt a gust i ens ho vam passar molt bé. Fou una bona ocasió per compartir i aprofundir en l’amistat amb tots els membres que formem part de la Parròquia.  Esperem retrobar-nos en alguna altra activitat parroquial i junts anar fent camí!

Mª del Mar Toribio