15 de març 2020

Romeria a Montserrat



El passat dissabte va tenir lloc la XIII Romeria a Montserrat de totes les Parròquies que conformem l’Arxiprestat de la Cisa. La nostra parròquia va tenir una representació molt significativa. Molts van pujar en autocar fins a Montserrat ben aviat i un grup d’intrèpids van preferir fer la Romeria caminant des de Monistrol per la Drecera dels Tres Quarts.


La pujada caminant va transcórrer amb molt bon ambient i germanor i a molt bon ritme. Vam poder gaudir de molt bones vistes de la muntanya de Montserrat, dels Pirineus ben nevats i de tota la falda de la muntanya.

Un cop arribats tots a Montserrat vam tenir de temps de donar un volt abans de participar a l’Eucaristia del dissabte. Una missa solemne que vam poder viure les més de 400 persones que ens havíem aplegat de les diferents parròquies. Un cop acabada, els monjos de Montserrat ens van donar la benvinguda.

Després vam tenir temps de fer-nos una macrofoto de record i poder passejar, descansar, visitar, comprar coques i mató o d’altres records.

L’hora de dinar es va organitzar en dos grups: els que dinaven al restaurant i els de pícnic –un grup d’una cinquantena de persones de totes les edats-. Aquest segon grup vam tenir temps de fer una sobretaula amb guitarres i cants.

Tot seguit i per seguir la festa, ens esperava el grup Bufanúvols amb la seva música i danses d’arreu del món, una manera de viure i moure la fe. El grup de la nostra parròquia vam donar-ho tot fins aconseguir que d’altres romers i romeres s’hi sumessin. Mentrestant, turistes de tots els indrets del món s’aturaven i ens anaven fent fotos creient -suposem-, que es tractava de danses populars catalanes.

Una bonica pregària a la Mare de Déu de Montserrat i el cant de L’hora dels adeus van posar el punt i final a la XIII Romeria.

Hi tornarem el 2022!

Carles Roger