3 d’oct. 2020

Missa de comiat de Mn. Toni Roman

 


En una Església tan plena com les mesures sanitàries ho permetien, diumenge 27 de setembre es va celebrar una Eucaristia d'Acció de Gràcies pels 9 anys que la Comunitat de la Parròquia de Sant Joan hem compartit amb Mn Toni Roman. Va ser una celebració llarga, molt cuidada, emotiva, inoblidable i plena de referències al pas de Mn. Toni per la nostra Parròquia.


En començar una representant del Consell, ens va mostrar en un immens mural les petjades que ens han definit com a Parròquia aquest darrers nou anys amb Mn. Toni: formació, celebracions, organització, acompanyament, solidaritat, comunicació, participació dels joves,...., fins i tot en el temps de confinament. Petjades fruit de la dedicació i l'estimació amb que Mn. Toni ens ha acompanyat tots aquest anys, ajudant-nos a construir la Comunitat que som . Tot i que, com a bon pelegrí, Mn. Toni deixa Vilassar de Mar per continuar servint al Senyor des de la Parròquia de Sant Andreu del Palomar, les seves petjades perduraran en la vida de la nostra Comunitat. 

A la seva homilia, en Toni ens va emocionar compartint-nos els seus sentiments i els records que s'emporta en el seu cor. Vam tornar a veure la Caixa d'Hores, obsequi dels seus 25 anys de Sacerdoci i símbol de totes les hores dedicades als grups, a les famílies, al joves, a les obres, a la preparació de les celebracions,... I també el pastis que aquell dia li van fer els nens de Catequesi i que visualitza la gran estimació que tots sentim per ell.

El grup de músics de la Parròquia, va donar a la celebració un to alegre i festiu que va culminar amb la visualització d'un vídeo recollint moments rellevants d'aquests darrers nou anys i en nom de tota la comunitat se li va obsequiar amb un àlbum fotogràfic resum dels nou anys i un patinet elèctric que de ben segur l'ajudarà en els seus desplaçaments per Barcelona.

En acabar un llarg aplaudiment, emocionat, calorós, sincer, amb la gent en peu, per fer visible tot allò que les paraules no poden expressar, però que ens desborda al fons del cor.

Gràcies Toni!! Te’n vas de Vilassar però continuaràs al cor de tots nosaltres i de la Comunitat de Sant Joan!

 Ana Moreu