28 de febr. 2021

Crònica activitat de Mans Unides




 

Com  cada any per aquestes dates, Mans Unides ens ha convidat a participar en un projecte de solidaritat amb els països més empobrits del Sud

Sota el lema CONTAGIA SOLIDARITAT, la Parròquia de Vilassar de Mar, junt amb d'altres Parròquies  de l'entorn, col·laborarem per desenvolupar un projecte a  Uganda, concretament a Mbarara.


Per reforçar el sentit d'aquesta campanya, altres anys s'organitzava el Sopar de la Fam, que aquest any la situació de pandèmia no ens ha permès fer.

Com a alternativa, el Consell Pastoral va proposar organitzar una trobada a l'església per que algú, amb el seu testimoni,  ens ajudés a acostar-nos a la realitat d'aquestes famílies de Uganda que ens queda tan lluny de la nostra.

La trobada va tenir lloc el passat dissabte dia 20. El ponents van ser en Joan Martí i LLobet, responsable de Mans Unides des de fa molt anys i Albert Molina Fandós, de Mataró, cooperant a Uganda des de fa 12 anys i promotor d'una ONG que treballa  en projectes a Uganda amb voluntaris catalans

Amb el suport de uns vídeos i mitjançant el seu testimoni,  tots dos ponents ens van ajudar a entendre per que es tan necessari que els ciutadans del Nord no ens oblidem  de la realitat que viuen tants ciutadans del Sud i, concretant en el cas de Uganda, ens van fer entendre com es el caràcter de la gent, com està organitzada la societat,  quines son les situacions polítiques que han  patit i com es concreta l'ajut que rebran des de Mans Unides. 

La trobada va acabar amb un diàleg obert i proper entre els assistents i els dos ponents, que ens va reafirmar en la necessitat de contagiar-nos els uns als altres de molta solidaritat, per poder frenar el virus de la pobresa que mata més que el letal virus del Covid.

En acabar  tots els assistents van poder fer un donatiu que s’entregarà a Mans Unides junt amb tots els altres donatius de la campanya solidària d'aquest cap de setmana.

Ana Moreu