2 d’oct. 2013

Pelegrinatge a Lourdes


Del 19 al 23 de setembre, un grup de la Parròquia varem participar en el 155è Pelegrinatge a Lourdes organitzat per la Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.

Amb la peregrinació realitzem diferents actes, dels que destacaríem: El camí de l’aigua (Reconciliació), la Processó de les Torxes (Rosari), La Missa a la Gruta i la Processó del Santíssim. D’aquests, el més emotiu és l’Eucaristia a la Gruta.
El fet d’estar a la Gruta, als peus de la Mare, ens aporta una serenor i una pau que ens enforteix. És allí on trobem l’abraçada tendra i protectora de Maria. Preguem, li agraïm tot el que hem rebut, li oferim tot el que som… és talment com quan un nen es posa en braços de la seva mare.

L’ eix vertebrador de la peregrinació son els malalts. El fet de compartir aquests dies ens fa créixer i ens apropa a una realitat que a vegades tenim  una mica llunyana. Convivint amb ells s’aprèn a relativitzar moltes coses i a valorar lo essencial. Tot això amb un ambient ple d’alegria. Hem de pensar que  la Hospitalitat és una gran família formada per malalts, hospitalaris i pelegrins, on tothom és acollit i estimat. En definitiva, Lourdes és una escola de vida.

La Peregrinació a Lourdes no deixa indiferent a ningú. Encara que faci anys que hi vagis, cada any t’aporta quelcom nou que et fa avançar en el camí de la fe. És per això que us animen a que vingueu en la propera Peregrinació, perquè pugueu gaudir d’ aquest caminar de la mà de la Mare de Déu.

Mare de Déu de Lourdes, pregueu per nosaltres!
Santa Bernardette, pregueu per nosaltres!