29 de març 2014

X Romeria a Montserrat


Dissabte 22 de març va tenir lloc la Romeria a Montserrat que cada dos any organitza l’Arxiprestat de la Cisa per les seves parròquies d’Alella, de Teià, del Masnou, de Premià de Dalt, de Premià de Mar, de Vilassar de Dalt, de Cabrils, de Vilassar de Mar i de Cabrera.

Pel matí, a les 11 hores, a la basílica de Montserrat hi va haver una Missa Conventual on es va presentar la Romeria i l’Ofrena de totes les parròquies i en acabar la celebració, cap a les 12 hores, unes paraules del prior de Montserrat P. Ignasi Maria Fossas, O.S.B.

Un dinar de germanor al restaurant i una pregaria conjunta de comiat a la basílica van completar el programa de l’activitat.

Aquest any la parròquia de Vilassar de Mar va realitzar una variant del programa tradicional, organitzant la pujada a peu a Montserrat des de Monistrol i un dinar de germanor de pic-nic pels qui ho volguessin. Gent de les parròquies de Premia de Mar i del Masnou s’hi van afegir a l’excursió a peu gaudint durant una hora i mitja d’una pujada de germanor amb unes vistes i entorn de natura magnífics.


A continuació veureu els reportatges de vídeo i fotogràfic de tota la romeria clicant a “Més informació”


Reportatge vídeo:Reportatge fotos:

Sortida a les 7 del matí en autocar, pels que pujaven caminant, fina a Monistrol.

No hi va faltar la pregària del pelegrí.Comença la pujada. Paissatges i entorn fantàstics que fan del cansament una anècdota.


Arribada i trobada amb els que havien pujat en autocar.Tot seguit Missa Conventual, presentació de la Romeria i Ofrena de les parròquies de l'Arxiprestat.
Infants de la Parròquia fent l'Ofrena.
En acabar la celebració, paraules del prior de Montserrat.
Temps lliure per visitar la Moreneta, anar de compres, d'excursió a la Capella de Sant Joan en funicular o descansar.


I concentració de motos que van fer disfrutar als més petits.
Dinar de germanor, de pic-nic i al restaurant.
Estona de lleure havent dinat.
Pregària de comiat amb les parròquies de l'Arxiprestat.
Fotografies de grup.I sota la pluja tornada cap a Vilassar.