8 d’oct. 2014

Jornades de trobada i formació de Càritas Catalunya


Els dies 3 i 4 d’octubre passats Càritas Girona  amb motiu dels 50 anys d’existència, conjuntament amb  Càritas Catalunya,  han celebrat  en el Palau de Congressos de Girona, unes  jornades  de trobada i formació per tots els voluntaris/es  de Catalunya  sota  el lema: “COMPARTIM, APRENEM, CONSTRUÏM  ESPAIS D’ESPERANÇA”,

Uns quants voluntaris de Càritas Parroquial de St. Joan de Vilassar  hem  assistit a aquestes  Jornades, conjuntament amb Voluntaris de les altres Parròquies del nostre Arxiprestat essent aprox. unes 1.200 persones participants  d’arreu de les 10 Diòcesis de  Càritas de Catalunya.


Hem escoltat ponències sobre “Els Reptes de l’acció social de Càritas avui”, per Ana Abril, directora desenvolupament social de Càritas espanyola; “Claus sobre la situació actual a la llum de l’exhortació Evangeli Gaudium” per Mons. Santiago Agrelo, arquebisbe de Tànger; Construïm espais d’esperança des de l’evangeli per  Mn. Ramón  Prat, vicari general del Bisbat de Lleida i membre del Consell Gral. de Càritas;  Construïm espais d’esperança des de la motivació i l’actitud per Víctor Kuppers, escriptor i formador en habilitats personals;  i des de l’economia per Arcadi Oliveras, expresident de Justícia i Pau a Catalunya i professor economia UAB;  i des de la societat per Joan Pera, actor. Totes elles ens han omplert, alegrat, motivat, encoratjat, animat i convençut de la tasca que estem fent des del voluntariat de Càritas.

També hem pogut participar en diversos tallers que en han aprofundit en la formació i actituds davant els reptes de la caritat avui, concretament els voluntaris de la nostra parròquia han desenvolupat els tallers: Eines per acompanyar vides: gestió de les emocions i relació d’ajuda, els reptes de la immigració avui i la regla de Sant Benet en el lideratge i organització de les entitats, tots ells duts a terme per professors i ponents de màxima qualitat.

Des dels tastets de projectes, a la vetllada popular, al dinar de germanor , a la descoberta del Call Jueu de Girona per acabar amb la celebració de l’Eucaristia a la Catedral de Girona, hem anat gaudint d’aquestes jornades  de germanor excepcionals que ens han omplert l’esperit i ens han carregat d’il·lusió i entusiasme per anar continuant fent aquesta tasca de caritat i amor al nostre germà, objectiu primordial de Càritas, tot seguint les pautes de l’exhortació apostòlica Evangelii gaudium del  Papa Francesc, Cap.IV : la inclusió social dels pobres i el bé comú, entre d’altres.


Agraïm a tots els responsables i organitzadors de les mateixes i animem per a la propera  a tothom  que s’hi vulgui afegir, afirmant que aquestes trobades  per a qualsevol cristià, ens renoven en  el nostre compromís i en la dignitat que ens atorga aquest amor infinit a Déu i al proïsme. Teresa Capilla