15 de jul. 2015

La mirada d’un bisbe a Gaza. Els cristians perseguits avui


El passat 10 de Juliol a les 21h, dins del programa “Tertúlia a la fresca” que realitza la Parròquia juntament amb el  Patronat Parroquial cada estiu, vam tenir l’honor de rebre a Monsenyor Joan-Enric Vives i Sicília (Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra). Realment va ser un honor, no tant sol pel càrrec que ostenta sinó per la grandesa d’esperit que va transmetre a tots els assistents. Proper, afable, afectuós, una gran lliçó.


Monsenyor Vives es un dels bisbes que cada principi d’any visita Gaza, ciutat en conflicte continu pel tema jueu – palestí. L’objectiu de la visita es merament d’observador però es important ja que va acompanyat d’ altres Bisbes d’altres països del món (Estats Units, Canadà, França, Alemanya, etc...), fet que si mes no fan pressió o denuncia en cas de que vegin alguna situació “anòmala”.

Ajudats per uns apunts que ens havia preparat per poder seguir millor les seves explicacions, ens va fer una immersió històrica als orígens del conflicte i ens va donar plé d’anècdotes viscudes o històries narrades en tercera persona que van fer la nit molt amena, i malgrat la informació tan densa la xerrada s’ens va fer curta.


El conflicte de Gaza no és únic. El mateix ens passa a casa nostra, a la feina, a qualsevol lloc on s’ajuntin persones. Hem de tenir el cor ben obert per escoltar i entendre a l’altre, i no creure’ns superiors. Les ferides però son molt grans. 
Carles Sans