23 de jul. 2016

"Fent Amics" - Planoles 2016


El passat 15 de Juliol   va tenir lloc l’ acampada familiar a Planoles.  Sota el lema “fent amics” vàrem compartir moments, jocs, cançons i taula. La experiència, ja us ho avancem, va ser profundament enriquidora.


Divendres 15 per la tarda tothom va anar arribant i organitzant-se. Els que dormien en tenda muntant entre piquetes, sacs i motxilles i sobretot entre la companyonia de tots. Els qui en tenien més pràctica ajudaven aquells que no en tenien tanta i al final, entre tots, el campament va quedar muntat. Els qui dormien en casa es van organitzar a les seves habitacions, desfent maletes, i col·locant-ho tot a lloc. Finalment vàrem anar cap al cobert que teníem reservat per a fer un sopar de germanor. Tot i que divendres cadascú es va portar el seu sopar tothom volia compartir taula amb els altres. Havent sopat estàvem esgotats, breu reunió per planificar l’endemà i…tothom cap a dormir…Bona nit bons germans!

Dissabte 16 ens llevem i en boca de tots el comentari era “quin fred aquesta nit!” la nit va ser gèlida, a 3 graus dormíem a les tendes i a uns quants graus més a la casa, però feia fred, molt fred! Tot i això la experiència semblava que encara unia més la gent, el fet d’haver compartit tots aquell mateix fred per la nit, com si tots haguéssim dormit sota la mateixa tenda: una gran tenda de tendes. I algú havia anat a buscar el pa, i algú ja l’estava torrant, i un altre preparava el cafè, els nens paraven taula…ens havíem convertit en una gran família!

Després d’esmorzar unes estupendíssimes torrades amb pa de Planoles, vàrem anar cap a l’excursió que teníem planificada. El camí era d’un pendent tranquil, ampli, amb unes vistes al Puigmal meravelloses. Els nens corrien, i s’enfilaven a totes les parets que podien. Hi havia els més ràpids  que esperaven als que anaven amb més calma, i així xino-xano arribarem a un pla amb ombra al costat del riu. Un lloc idíl·lic per dinar. Quin dinar més esperat! Vàrem menjar els entrepans que havien preparat al matí i uns quants aventurers van fer encara una petita excursió per visitar l’avet més alt del Ripollès. Espectacular!

Ja de tornada al campament vàrem fer un bany a la piscina i van seguir els jocs i els riures entre nens i algun gran també fins el vespre. Després xerrada a la fresca sobre inquietuds i visions diferents sobre la parròquia, i els anhels de cadascú. Sopar de germanor, benedicció de taula amb guitarres, i sobretaula amb els nens explicant acudits amb micròfon i tot. Havent sopat vàrem projectar un vídeo amb els campaments que havien fet els joves del MCJ. Excursió a la nit per veure guineus I uns quants K.O tècnics que arriben al llit a coll I be. Bona nit bons germans! I ja, Bona Nit bons amics!

Diumenge 17: Havíem dormit molt millor, les temperatures havien pujat I unes quants mantes extres també van ajudar. Teníem feina, venien més amics a dinar i avui tocava barbacoa, per dinar seriem 51 amics! I a més era diumenge, missa de campanya. Ens havíem d’organitzar. Vàrem fer grups: un d’anar a buscar llenya, uns altres d’organitzar la missa, alguns ja plegaven tendes o feien bosses… A les 11 vàrem celebrar la missa, en el millor temple que havíem somiat: la natura. Les columnes del temple eren arbres alts que ens guiaven la vista al cel, i el retaule més gran era el Puigmal a la nostre dreta; a més teníem guitarres, representació de l’evangeli que van fer els nens i molt de caliu. En el moment de la pau les abraçades eren tan fortes que l’emoció es podia tocar.

Després de desmuntar tendes, fer motxilles i carregar cotxes vàrem seure tots a taula a compartir l’últim dinar: la barbacoa i l’allioli que alguns havien preparat amb moltes ganes i que estava boníssima: pollastre, botifarres, vi, postres… Una altra estona entranyable que va acabar amb foto de família que ens quedarà com a record d’una trobada inoblidable.

Érem avis, nets, pares, fills, mossèn…però sobretot érem AMICS.


Tània Escala