25 de jul. 2017

II Acampada Fent Amics


El grup FENT AMICS de la parròquia s’ha retrobat aquest cap de setmana passat, del 14 al 16 de juliol, a Planoles per fer la II ACAMPADA-FENT AMICS.

Divendres  la tarda ens trobem tots a la casa, és hora d’instal·lar-nos, treure les bosses, les piquetes i muntar tendes, primera aventura del cap de setmana. Al vespre entorn la taula compartim el primer sopar i una bona gresca amb cançons i guitarres. Això si, tocava anar a dormir aviat que l’endemà havíem de matinar ens esperava una bona excursió fins el Santuari de la Mare de Déu de Núria. Després de les indicacions per l’endemà al matí,... Bona nit bons germans, bona nit!


Olor a pa torrat, llet calenta preparada i tots a taula, bon dia ja som dissabte. Després d’esmorzar entre tots vam preparar els entrepans per dinar i cap Queralbs, uns quants van agafar el cremallera per pujar fins a dalt, la resta amb cotxe fins a Fontalba i a caminar s’ha dit. Cap al migdia ens retrobarem tots a la vall de Núria, un bon glop d’aigua ben fresa i assentats a l’ombra de la font havia arribat l’hora de menjar-nos els entrepans. Però una sorpresa ens esperava: teníem aperitiu, olivetes i patates, això sí que és un luxe.  Riures, converses i jocs el més petits vam passar una estona ben bonica. Després del cafetó i les galetes per postres, vam anar a fer una pregària al Santuari. Juntament amb el mossèn d’allà vam fer un moment de silenci i vam cantar els goigs de la Mare de Déu de Núria. Després la Sol ens va explicar la llegenda de Sant Gil, patró dels pastors d’aquelles valls. Vam viure un moment de tranquil·litat i interioritat dins el santuari tots junts. Després d’aquest moment de pregària tocava tornar a baixar, es va enfilar en camí de tornada cap a Planoles. Ben entrada la tarda ens retrobarem tots a la casa, descans, sopar i més gresca a la nit: cançons, guitarres, acudits i  sobretot companyia i complicitats. Quina colla tan maca! Bona nit bons germans, bona nit!

Diumenge a mig matí van arribar una bona colla que pujaven a compartir el dinar. Abraçades de benvinguda i mans a la feina. Uns quants van començar a preparar el dinar: tallar el pebrot, el sofregit, l’aigua calenta, ..etc avui toca paella d’arròs; els altres ens vam organitzar per preparar l’eucaristia. Voluntaris per muntar la infraestructura, pugem bancs, cadires, ... d’altres la decoració: floretes, ramets, ... un tercer grup pregàries i ofrenes, i els músics assajant les cançons. Tots treballant en equip ben entretinguts. A les 11.30 vàrem celebrar la missa, en un entorn idíl·lic entre arbres, la pau de la natura i els cants dels ocells. Vàrem escoltar la Paraula, posar la nostra terra en un test conjunt per ser sembradors de pau, amor i d’evangeli compartint el pa amb la mateixa senzillesa amb la que Jesús ho va fer amb la il·lusió de ser tots junts en un lloc tan bonic en un instant meravellós. Finalitzada la missa, arribava el moment que tots els infants desitjaven des de divendres: piscina, així que a l’agua patos!! Al migdia, tots junts entorn la taula on vam menjar un arròs boníssim!

Després de dinar, foto de grup amb cares de felicitat i alegria. Arribava l’hora de desmuntar tendes, fer motxilles i recollir-ho tot, el cap de setmana s’acabava.  Per finalitzar les mans entrellaçades i el cant de comiat, és l’hora dels adéus. Però com diu la cançó, no és un comiat per sempre sols l’adéu per un instant perquè si una cosa tenim clara és que volem una altra acampada!! Agraïm a l’equip de l’organització tota la feina feta,  les ganes i entusiasme però sobretot l’amor que posen en tot el que preparen, això es nota i fa que cada vegada tinguem més ganes de FENT AMICS.

Núria Terrades