28 de set. 2017

Pelegrinatge a Lourdes



Un grup de la Parròquia hem participat en el 163è  Pelegrinatge  a Lourdes de l’Hospitalitat de la Mare de Déu  de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.
Enguany el lema de la pastoral de Lourdes és “El Magnificat de l’esperança”. Mitjançant aquesta pregària on Maria dona gràcies per l’acció que Déu fa a través d’ ella, nosaltres ens la fem nostre per agrair-li que malgrat les nostres febleses  el Senyor  ens perdona i ens fa capaços de donar vida, és a dir de ser el seus  testimonis i d’encoratjar als altres.
 

Aquest any el nostre pelegrinatge ha estat acompanyat per la Creu de Lampedusa. És una creu feta amb trossos de fusta de les pasteres que porten els immigrants que venen a Europa. Aquesta creu ha presidit totes les celebracions.  És un símbol  de les creus dels nostres dies  i alhora també és signe d’esperança, igual que la Creu de Crist.
Han sigut uns dies  molt intensos de pregària i de compartir. Hem tingut moltes vivències que ens ajuden a créixer i anar fent camí en l’encontre amb el Senyor. Per part meva en destacaria dues: la Missa a la Gruta, una on tots junts compartim el Pa i la Paraula als peus de la Mare que ens acull i ens anima a seguir treballant pel Regne de Déu. I l’altre, les estones  d’acompanyament dels malalts,  que ens fan veure la vida des de una altra perspectiva a vegades molt diferent a la nostra i ens fa replantejar moltes coses.
Mare de Déu de Lourdes, pregueu per nosaltres!
Santa Bernardette, pregueu per nosaltres!

Mª del Mar Toribio