8 de des. 2018

Pujada del Pessebre al Puiggraciós



El passat dissabte 1 de desembre, un grup de joves del Moviment Cristià d'Acció Catòlica juntament amb famílies de "Fent Amics" vam realitzar la ja tradicional pujada del Pessebre al Santuari de Puiggraciós.

A primera hora vam fer cap a la Garriga (Vallès Oriental), on ens vam trobar amb grup d'altres parròquies: Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu de Palomar... Vam fer les nostres aportacions a la campanya del "Gran Recapte" i tot seguit vam iniciar el camí de pujada al Santuari.


Érem persones de totes les edats compartint la pujada amb gran alegria, tot contemplant el paisatge de la zona. Un cop arribats al Santuari, es van formar grups de treball per edats:

- Els infants, amb els seus materials, es van repartir la feina de modelar la Mare de Déu, el Nen Jesús, Sant Josep i d'altres figures del pessebre.
- Els joves van treballar la importància de les xarxes per a donar a conèixer Jesús.
- Els adults vam treballar el text "Advent, temps d'espera" de la pedagoga Mar Galceran, el qual ens donava pistes de com és aquest temps per al qual hem de preparar-nos. Cadascú va assenyalar allò que li havia cridat l'atenció i vam pensar que, amb totes aquestes idees, nosaltres també podíem fer el nostre pessebre.

Un cop acabades les tasques, les germanes del Santuari ens van rebre, fent tots plegats una pregària. Tots els grups vam compartir els nostres treballs. Els més petits van lliurar-los el Pessebre i van estar molt contentes d'aquesta trobada que cada any esperen.

Ja era hora de dinar amb les botifarres cuinades per en Carles, en David i en Xavier, dins d'uns entrepans boníssims. Les tradicionals postres de Nadal van completar l'àpat.
Ah, i enguany vam poder gaudir d'un pessebre vivent. Finalment, vam cantar "L'hora dels adéus" i fins l'any vinent. Un dia fantàstic en tots els sentits!
Veniu Senyor Jesús.
Bon Nadal!

Lluisa López i Francesc Martín