3 d’oct. 2019

Pelegrinatge a Lourdes 2019



Un bon grup de feligresos hem tingut el goig de participar en el 167è Pelegrinatge de La Hospitalitat a Lourdes.
La pastoral d’aquest any està centrada en la primera Benaurança, “Feliços els pobres”. Bernardette noia que coneixia la pobresa econòmica, física e intel·lectual, va ser l’escollida per veure a la Senyora . Tots tenim les nostres pobreses, però amb l’ajuda de Maria serem capaços de transformar-les en felicitat.
 
 
Han estat uns dies on les paraules: amistat, oració i entrega han tingut un significat especial.
Amistat: Estimar, apropar-nos a l’altre, interessar-nos, acollir-ho. Estimar és descobrir l’altre, acceptar-lo tal com és. Créixer en aquesta descoberta.
Oració: La força de la pregària. L’oració ens uneix, ens acosta a  Déu . Pregar davant la Gruta, és un moment molt íntim on ens adrecem a Maria i ens deixem acaronar per la seva mirada.
Entrega: El servei als altres ens enriqueix. Cadascú pot ajudar al proïsme de diferents maneres, segons les seves possibilitats: portant un xino (cadira de rodes), amb un somriure, donant conversa,… Anant a l’encontre de l’altre és quan ens adonem de les nostres mancances i de que tots necessitem que ens ajudin.
Son uns dies que vivim amb molta intensitat. Son vivències tant fortes de pregària i comunió amb els germans que quan tornem a casa hi pensem molt i ens donen força per tirar endavant. Venim amb el cor renovat i ganes de compartir Lourdes.
Enguany és l’Any Bernardette. Commemorem el 175è aniversari del seu naixement i 140è any de la seva mort. Del 5 al 7 de novembre les relíquies de Sta. Bernardette vindran a la Catedral de Barcelona. És una bona ocasió per apropar-nos a aquesta Santa que ens  condueix a Maria.
Una vegada més us convidem a que vingueu l’any vinent al pelegrinatge i descobriu el que es viu a Lourdes. De ben segur sobrepassa les vostres expectatives.
Que la Mare de Déu de Lourdes i Santa Bernardette ens ajudin a anar fent camí cap al Senyor.
Mare de Déu de Lourdes, pregueu per nosaltres!
Santa Bernardette, pregueu per nosaltres!