5 de maig 2020

Càritas Parroquial Vilassar de Mar


Davant les situacions excepcionals d’emergència social provocades per la crisi de la Covid-19, des de Càritas Vilassar de Mar us volem informar que continuem treballant per garantir els ajuts bàsics i l’acompanyament  a totes les famílies del nostre municipi.

Tot i no poder realitzar assistència presencial, els serveis de Reforç Educatiu a Primària i Secundària, els tallers d’acompanyament lingüístic i la atenció a gent gran que viu sola,  continuen actius, amb acompanyament telefònic i telemàtic. En aquesta situació de confinament es pràcticament l'únic acompanyament que podem fer. Però no per això deixa de ser important: l'aïllament i la soledat agreugen totes les altres mancances que està provocant aquesta crisis sanitària i econòmica. Intentar alleujar-la des de l'acompanyament via telèfon es tot un repte pels nostres voluntaris.


Referent a l’ajut alimentari, com ja sabeu des de fa dos anys a Vilassar ja no es reparteixen bosses d’aliments si no que,  gràcies a un projecte compartit amb els Serveis Socials de l’Ajuntament, a Vilassar de Mar l’ajut alimentari arriba a les famílies a través de targetes moneder que ara  s’ha ampliat per poder cobrir també els ajuts de beques menjador pels infants.

 La situació a la que ens enfrontem no te parangó amb qualsevol crisi econòmica anterior.  Els més perjudicats estan sent les famílies en situació més precària, els que es troben en situacions irregulars, però també molta gent que mai abans no havia tingut necessitat d’ajut per subsistir. Per això, ja des de l’inici del confinament, Càritas Vilassar de Mar, Càritas Diocesana de Barcelona i Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ens hem coordinat i hem establert un protocol per poder donar una ràpida resposta davant les diferents mancances que ja es detecten en famílies del  Municipi.

Per poder donar resposta a totes les sol·licituds d’ajuda que estem rebent necessitem de la implicació, la solidaritat i la generositat de tots. Si pots i vols col·laborar, pots fer una aportació econòmica a:

Càritas Diocesana              ES83 2100 5000 5002 0022 7591

Aquestes setmanes hem aprés que la crisi sanitària només es podia superar amb la col·laboració i el sacrifici de tots, pel be de tots. Per superar la crisi econòmica ens caldrà de la mateixa solidaritat i sensibilitat de tots per als problemes dels altres.