12 de febr. 2014

Activitats de la Parròquia amb motiu del projecte Mans Unides


El cap de setmana del 7 al 9 de febrer van tenir lloc les activitats de la Parròquia corresponents a la Campanya Contra la Fam de Mans Unides. 

Aquest any la nostra parròquia, conjuntament amb altres de l’Arxiprestat de la Cisa, col·labora en un projecte d’ampliació i construcció d’una escola a Senegal.

Gràcies a la col·laboració i participació de la gent s’han pogut recollir 1.650 euros que seran ingressats a Mans Unides pel projecte.

A tots aquells que heu participat i col·laborat.... Moltes gràcies!!

Crònica i reportatge de les activitats clicant a “Més informació”

Podeu escoltar la música mentre llegiu la crònica.



Sopar de la Fam

El divendres al vespre es va celebrar el Sopar de la Fam a l’Espai Cultural de Can Bisa.

El sopar, organitzat per la Comissió de Festes del Patronat i on els assistents col·laboraven econòmicament amb aportacions voluntàries, va consistir en una llesca de pa amb oli i una poma, un sopar auster i solidari amb tota la gent del tercer mon que passa fam. 

En acabar el sopar, a la sala Roser Carrau, va tenir lloc el testimoni de dos immigrants africans, un catòlic en Bernard i l’altre musulmà en Fare que, sent entrevistats per en Jaume Cabot, van explicar les seves dificultats per sortir dels seus països respectius, República del Congo i Gambia, per poder arribar a Europa.

Testimonis impactants de fugida de països amb guerres, dictadures, explotació de menors, violència de gènere i d’altres... de dos nois que, l’un a peu durant dos anys i l’altre amb pastera per mar van aconseguir, amb grans dificultats i patiments, sortir dels seus països deixant-ho tot en busca d’una vida digna.

Amb la projecció del vídeo “ La nave del olvido. Entre el sueño de Europa y el futuro de África” i el record de la carta de Sor Neida des de Tànger, va concloure aquest primer acte de solidaritat de la Parròquia.


Des de la Parròquia agraïm la vetllada als organitzadors de l’acte, a Jaume Cabot la conducció de les entrevistes i, molt especialment, a Bernard i Fare els seus testimonis.


Cinema fòrum

Dissabte 8 de febrer al vespre a la sala Mn. Galvany es va projectar la pel·lícula “14 kilómetros”

La pel·lícula tracta sobre els milions de persones africanes amb l'únic objectiu d’entrar a Europa perquè la fam i la misèria no entenen de fronteres ni de barreres. Es un llarg metratge que vol aportar una mica de llum a les ombres de la immigració.


De la mà de tres joves africans, Violeta, Buba i Mukela, la pel·lícula recorre un llarg i perillós viatge a través del Sahara per a conèixer el que mai ensenyen els mitjans de comunicació.

Missa Familiar i venda de pastissos solidaris

Diumenge 9 de febrer la Missa Familiar va estar dedicada a l’amor cap a la pobresa. Les lectures de la paraula de Déu i la participació dels infants ens van recordar que l’amor i la solidaritat cap als més necessitats es un dels actes més gratificants i encoratjadors de tots.

La celebració litúrgica, dedicada a la campanya contra la fam de Mans Unides, va estar molt participada per famílies que van omplir l’església i on els infants de catequesi van representar la lectura de l’evangeli, van fer ofrenes i col·laborar activament.

En acabar, a la Plaça de l’Església, venda de pastissos solidaris elaborats per les famílies de catequesi, a càrrec dels nois i noies del KTClub i de col·laboradors de la parròquia. Agraïm a tots ells la seva participació i col·laboració.

Un cap de setmana molt intens però molt solidari.

Gràcies a tots!!

Reportatge fotogràfic:


Sopar de la Fam




















Cinema fòrum








Missa Familiar i venda de pastissos solidaris