31 de març 2016

Resum de les activitats de Setmana Santa


Us presentem a continuació un resum de les celebracions i actes d’aquesta Setmana Santa. Veureu que falta el reportatge sobre la representació de la Passió “Crist ha mort per nosaltres” que el posarem pròximament. Gracies per la vostra participació i BONA PASQUA!!


Dijous Sant – Missa “In Cena Domini”
Dijous Sant al vespre es va celebrar la primera de les celebracions del Tridu Pasqual on celebrem la passió, la mort i la resurrecció de Jesús.
Dijous Sant, Jesús ens va mostrar la seva entrega rentant els peus dels deixebles, i ens va deixar, per sempre, la seva presència en el pa i el vi de l’Eucaristia. També nosaltres, en una celebració solemne, commemorem i recordem el gran amor de Jesús cap els altres, un amor d’amistat, de servei i d’entrega fins el punt de donar la vida per salvar-nos.
Una missa on el Rector va rentar als peus a dotze persones de la nostra comunitat, en senyal d’aquest amor cap els altres. Monicions, lectures, Evangeli, pregàries, ofrenes i una processó per l’Església, traslladant el Santíssim Sagrament custodiat pels dotze apòstols, fan d’aquesta celebració una autèntica vivència de l’amor i presència de Jesús amb tots nosaltres.



















Divendres Sant – Res de Laudes i Via Crucis
Divendres Sant pel matí a l’Església es van fer les oracions davant el monument al Santíssim Sagrament i tot seguit el Via Crucis pels carrers de Vilassar llegint i seguint les catorze estacions de la Passió i Mort de Jesús i fent un camí d’oració, meditació i cants, recordant el calvari de Jesús. Aquest Via Crucis es va poder seguir en directe a través de Ràdio Vilassar a qui, des de la Parròquia, agraïm la seva col·laboració.

Divendres Sant – Celebració de la Passió del Senyor
Divendres Sant al vespre celebrem la mort de Jesús a la creu. I nosaltres amb fe i agraïment, ens unim a la seva mort i ens omplim del seu amor i de la seva llum.
Amb la lectura de la Passió, una pregària universal i l’adoració de la creu vam commemorar aquesta celebració sense eucaristia, on la comunió es va fer amb les formes consagrades el dia anterior i on amb el silenci i el despullament de l’altar en senyal de dol, reconeixem Jesús com l’únic camí, l’única veritat i l’única vida.






 


 











 
























 




Vetlla Pasqual
“Celebrem amb tota l’ànima la resurrecció de Jesús, vencedor del pecat i de la mort. I ens unim a ell renovant el nostre Baptisme i compartint la taula de l’Eucaristia. Al·leluia!”
A la Plaça de l’Església es va fer la benedicció de la llum que encén el Ciri Pasqual del nou any litúrgic i, a continuació, l’entrada al temple a les fosques només amb la llum de les espelmes. A continuació, i amb una església completament il·luminada, vam celebrar la nit Santa de la Resurrecció del Senyor; Una cerimònia de renovació de l'aigua i el foc i que amb la lectura dels textos bíblics de l’Antic Testament recordem la Pasqua del poble d'Israel i celebrem la Vetlla Pasqual - Eucaristia de Pasqua. També, com en anys anteriors, es va celebrar un bateig, en aquesta ocasió el d’en Hugo que va iniciar el camí de Jesús en una cerimònia plena d’emotivitat.
En acabar la celebració, felicitació de la Pasqua menjant “Mones” amb vi bo i refrescos.
Diumenge de Pasqua
Amb la Missa Solemne del dia de Pasqua i commemorant la resurrecció de Jesús, va culminar la Setmana Santa i les celebracions, relacionades amb els últims dies de la vida de Jesús, a la nostra Parròquia.