14 de jul. 2019

Campaments 2019 – “Connectats!”



Un grup de nois i noies del Moviment Cristià de Joves (Acció Catòlica) vam compartir una experiència de 4 dies tots junts. Van ser uns campaments que van tenir lloc del 27-30 de Juny, a la casa de colònies Molí de la Roda (Calaf).

El lema d’enguany que hem estat treballant ha estat “Connectats”, a partir d’una revisió de vida. Vam començar el veure amb l’ajut d’en Jordi Sánchez, professor d’Antropologia a la URL, on vàrem conèixer les diferents relacions que hi ha entre les persones; també vam poder gaudir de la visita del nostre bisbe auxiliar Toni Vadell, que va acabar el veure i va encetar el jutjar. El jutjar el vam treballar en petits grups on vàrem poder veure diferents problemes de la nostra vida i a partir del Christus Vivit, document escrit pel Papa Francesc, vam extreure conclusions per com solucionar-ho. Això ens va ajudar a començar l’actuar. En l’actuar vam fer el manifest dels connectats, a partir d’idees que cadascú va aportar, vam extreure uns eslògans per posteriorment dissenyar unes fotografies amb ells.


 A part de la revisió de vida també vam fer diverses activitats, com una gimcana que feia referència als refugiats. On hi havia dos grups, cadascú dels grups havíem de passar diverses proves, semblants a les que han de passar els refugiats dia a dia per travessar fronteres dels diferents països, a més a més hi havia els qui tenien el rol de màfies i uns altres el rol de O.N.G.  Per últim vam celebrar-ho fent una Missa on tots portàvem la samarreta que havíem fet del lema “connectats”. A la Missa hi havia un pou on tothom hi va col·locar un desig. El pou feia referència al capítol de l’evangeli de Jesús amb la Samaritana; aquest capítol ens va acompanyar durant els 4 dies en els moments de pregària.

Per últim va tocar el moment de l’acomiadament, ningú volia marxar. Van ser uns campaments plens d’emocions, alegria, bons moments, bona connexió, molta calor, i vàrem marxar amb noves amistats.

Aquests campaments van acabar,  per poder tornar a començar-ne uns altres!

Bon Estiu a tothom!

Clara Itchart Fábregas