21 de gen. 2021

Missa Familiar de 17 de gener


 

El diumenge 17, festivitat de sant Antoni Abat, vam celebrar la Missa Familiar de gener. Donat que fa uns mesos per les restriccions sanitàries hem hagut de suspendre la catequesi del format habitual dels dimarts o dimecres per la tarda, aquesta missa és una oportunitat preciosa per veure'ns una mica més a prop i per fer-ne una especial catequesi pels nostres infants.

Mossèn Josep Lluís va voler comentar les lectures en un llenguatge que fos molt entenedor per aquests nois i noies que van poder assistir a missa i ser-ne els protagonistes.

De la primera lectura del llibre de Samuel ens va subratllar la frase «parleu Senyor, el vostre servent us escolta», cal estar atents per escoltar a Jesús quan ens parla al nostre interior. De la segona lectura ens exhortava a cuidar el nostre cos i no posar-lo en perill ni posant en risc el dels altres amb la nostra conducta. De l’evangeli de Sant Joan ressaltava la frase en que Jesús convida a dos dels deixebles que volien saber com vivia i que feia i els hi deia: «Veniu i ho veureu», cal seguir al «mestre» Jesús, escoltar-lo i posar en pràctica el seu ensenyament.

Les ofrenes i peticions que els joves van portar a l’altar volien recordar les diferents angoixes que aquest virus porta a moltes famílies, en especial, les més febles econòmicament, preguem per totes elles.

Francesc Bosch