20 de gen. 2022

Missa Familiar de 16 de gener

 


Durant el temps de catequesi mensualment celebrem una Missa en la que volem que els nois i noies acompanyats dels pares en siguin especialment protagonistes amb la intenció que aprenguin a comprendre-la i seguir-la el millor possible.

El passat diumenge Mn. Juan Pablo ens glosava en l’homilia el primer miracle que coneixem de Jesús i que tots recordem d’haver-lo escoltat alguna vegada: «la conversió de l’aigua en vi a les noces de Canà» en la que Jesús, la seva mare i els seus amics (els deixebles) hi van ser convidats. Cal adonar-se del fet molt especial en aquell miracle que és la participació de Maria la seva mare. Poques coses explica l’evangeli de Maria i en aquest cas podem veure com és Maria la que va estar a l’aguait de la falta de vi i va ser Maria qui va demanar a Jesús que fes el miracle. D’aquí ve la devoció que tan especial tenim els cristians a Maria com a «missatgera» davant Jesús de qualsevol de les nostres mancances i problemes.

A l’ofertori els nostres nens i nenes van acostar a l’altar unes mascaretes i una oració per expressar la necessitat de pregar perquè aquesta pandèmia ens deixi el més aviat possible i com sempre sota la llum de la nostra fe expressada amb els ciris que ens acompanyaven.

Com es normal en aquestes misses ens acompanyen la música i les cançons i al acabar entrem a la sagristia per saludar el mossèn i emportar-nos una bosseta de pa d’àngel que com a premi ens té preparada.

Francesc Bosch