31 de jul. 2013

Cinema a la fresca amb Mossèn Peio


Amb Mossèn Peio Sánchez, teòleg, responsable del departament de cinema de la Delegació diocesana de Mitjans i director de la Mostra de Cinema Espiritual de Barcelona, el Patronat Parroquial va organitzar dos sessions de cinema al jardí del Centre Parroquial del carrer Sant Josep, els dies 28 i 30 de juliol al vespre.

Mossèn Peio va presentar les pel·lícules i acompanyar el fòrum explicant als assistents els significats espirituals i valors mostrats en les projeccions “La Vida de Pi” del director Ang Lee i “El Camino” del director Emilio Estévez.



“La Vida de Pi” (Life of Pi) es l’aventura d’un noi que va sobreviure a un naufragi en companyia d’uns animals especials, una zebra, una hiena, una orangutan i un tigre. La pel·lícula es una faula que tracta de la recerca sobre el sentit i la presència de Déu en la vida, la recerca religiosa i de com davant les dificultats de la vida el protagonista es posa cara a Déu, en aquest cas, superant el mal que porta dintre i que surt en situacions límit.



“El Camino” (The Way) es l’historia d’un reputat oftalmòleg que fa el “Camí de Santiago” en memòria del seu fill mort quan l’estava realitzant. L’amor cap els altres, els valors, la superació dels drames personals i el retrobament espiritual son tractats en aquesta sentimental pel·lícula sobre el pelegrinatge del “Camí de Santiago” i el seu significat.