25 d’oct. 2015

Jornada de Portes Obertes


El projecte Pastoral aprovat pel 2015-2019, definia com a objectiu en l’àrea de Relació i Participació, la organització d’una jornada de portes obertes, que donés a conèixer les activitats que es fan a la Parròquia a tota la Comunitat. El Consell va considerar aquest objectiu com a prioritari i va abocar-se en ple a la organització d’aquesta jornada que va tenir lloc el passat 17 d’octubre.

La convocatòria es va fer a les 16:30 a la plaça de l’Església per poder obrir simbòlicament les portes del Temple i acollir al centenar de persones que s’hi van acostar.


Dins el temple un grup d’animació va rebre els participants que van ser obsequiats amb un desplegable preparat per l’ocasió i que ajudarà a presentar la Parròquia a tots els que a partir d’ara s’hi vulguin interessar.

Els participants, dividits en tres grups, van repartir-se entre els tres centres que es podien visitar: el Temple, el Centre Parroquial i el local de Càritas.

A cada lloc responsables de cada grup explicaven als assistents l’organització i el que viu i transmet cadascuna de les activitats dels grups parroquials.   Més enllà de la bona organització, que va incloure berenar per a tothom i trasllat en cotxe fins els locals de Caritas, el més remarcable de la jornada va ser l’ambient festiu amb que es va desenvolupar. Feia goig veure tan de moviment, amb gent entrant i sortint de tot arreu, amb cares alegres i també alguna de sorpresa en descobrir activitats i espais que potser ni sabia que existien...

Tot seguit, es va celebrar una concorreguda Missa d’acció de gracies, convocada també com a Missa familiar d’inici de curs, en la que cants, ofrenes, pregaries i fins i tot testimoniatges, van confirmar el que s’havia viscut durant tota la tarda: que la Parròquia de Sant Joan de Vilassar de Mar es viva i plena del goig de l’Esperit i que vol ser espai de trobada amb Jesús en línia amb la Parròquia de Portes Obertes que ens demana el Sant Pare.


En acabar la Celebració, el grup Gospel Clot de la Comunitat Cristiana de Sant Pere Claver, va obsequiar els assistents amb un concert de Gospel, convidant als assistents a participar d’una música que de forma màgica transforma lletres i harmonia en pregaria de lloança i acció de gracies. Sens dubte el millor final per una jornada inoblidable. Ana Moreu

Vídeo Jornada Portes Obertes



Benvinguda i presentació
























 Coneixent la Parròquia 

Des de l'Església









 



















Des del Campanar











Des del Centre Parroquial




















Des del local social de Càritas












Celebrant l'Eucaristia d'inici de curs
















I amb un fantàstic concert de gospel a la plaça