31 d’oct. 2015

Pelegrinatge a Lourdes



Del 22 al 26 d’ Octubre un grup de la Parròquia hem participat en el 159 Pelegrinatge de la Hospitalitat a Lourdes. El lema d’aquest any és “Lourdes, la Joia de la Missió”.


L’hem treballat a través de tres objectius: Convertir-nos en missioners convençuts i convincents, buscar la vida espiritual i decidir-se per una vida coherent. Tal com diu el Papa Francesc, hem de sortir a la perifèria tant material com espiritual.

Han sigut uns dies molt intensos, dedicats a la pregària, a compartir i a enriquir-nos els uns amb els altres. De la peregrinació destacaría dues celebracions plenes de simbolisme: la Missa a la Gruta i el Camí de l’Aigua. El fet de celebrar l’Eucaristia als peus de Maria, allí on la Senyora s’aparegué a Bernardette és molt emotiu. El Camí de l’Aigua està lligat al missatge que li va dir la Mare de Déu a Bernardette: “Vine i renta’t”. Aquest rentar significa purifica’t, deixa tot allò que t’impedeix avançar, en definitiva reconcilia’t amb el Senyor. Per mi, aquests són dos dels moments més importants del pelegrinatge.

Pelegrinar a Lourdes és anar fent camí de fe. Un camí no absent de dificultats però que de la mà de Maria ens ajuda a avançar sense por. El centre de la peregrinació son els malalts, ells son el veritable eix.  Aquests dies compartits amb ells ens ajuden a apropar-nos a  altres realitats i ens contagien la seva alegria.

Tornem a casa amb quelcom nou,  amb una fe més enfortida que ens renova la vida. Li demanem a la Mare de Déu que sapiguem ser autèntics missioners i que amb humilitat siguem capaços de servir a qui ho necessiti.

Mare de Déu de Lourdes, pregueu per nosaltres!
Santa Bernardette, pregueu per nosaltres!


Mª del Mar Toribio