1 d’oct. 2016

Pelegrinatge a Lourdes


Un grup de la Parròquia varem participar en el 161 Pelegrinatge a Lourdes que es va dur a terme del 22 al 26 de setembre. Sota el lema “Misericordiosos com el Pare” el Santuari de Lourdes ens proposa viure el Jubileu de la Misericòrdia.

Hi trobem cinc espais que ens ajuden a  fer  aquest camí: La Porta Santa: travessant-la entrem dins la gràcia de la misericòrdia. La Gruta: tocant la Roca  experimentem  l’amor de la Mare. Piscines i fonts: ens apropem a la Font que és Crist que ens convida a purificar-nos. Reconciliació: trobada vivificant amb Crist. Centres d’acollida: acollint i acompanyant  malalts  aprenem a practicar la misericòrdia.


Una de les cerimònies que m’ha agradat més ha sigut el pas per la Porta de la Misericòrdia. Era una porta especial, sense dintell on la part superior era el cel. Al entrar ens trobàvem la Creu i als costats unes fonts d’aigua per “rentar-nos” i començar una vida nova. El fet de travessar la porta tots junts (malalts, peregrins i hospitalaris) ens feia sentir església viva, comunitat. Talment com una família on tothom és estimat i entre tots malgrat les nostres limitacions ens ajudem a caminar.

Un dels llocs més emotius de Lourdes és la Gruta. Allà als peus de Maria sentim l’amor que ens té a cadascú de nosaltres. Tot fent pregària ens adrecem a la nostra Mare que ens acull i ens reconforta, guiant-nos vers Jesús. Tal com deia Sant Joan Pau II “a Jesús per Maria”.

Han sigut uns dies plens de vivències on hem tingut el privilegi de compartir-los amb els millors Mestres que ens podem trobar a la vida: els malalts i els discapacitats. A través d’ells Jesús ens parla. I hem après tantes coses!  Sobretot a estimar una mica més.

Us convidem a que l’any vinent participeu en aquest Pelegrinatge.  Us hi esperem!

Mare de Déu de Lourdes, pregueu per nosaltres!
Santa Bernardette, pregueu per nosaltres!


Maria del Mar Toribio