25 de des. 2016

Llum de la Pau de Betlem 2016


El passat divendres 16 de desembre vam celebrar a la nostra parròquia amb la participació d'altres parròquies de l'Arxiprestat un acte simbòlic de rebuda i entrega de la Llum de la Pau.

Aquest anys amb el lema “Per un mar de Pau” i amb espelmes fetes pels nens i nenes de la catequesi de la Parròquia de Sant Joan de Vilassar de Mar, es va simbolitzar una petita gota d’aigua en la col·laboració per la Pau, la Pau que aportem nosaltres en el nostre dia a dia. La petita gota d’aigua per si sola és poc, però si ajuntem totes les gotes d’aigua que cadascú aporta podem ser capaços de crear un Mar, el Mar de Pau tant necessari a casa nostra, capaç de poder-la arrossegar més enllà de les nostres fronteres.


També vam sentir els testimonis de la Gemma, refugiada d’Alep (Síria) que va venir acompanyada de la responsable de refugiats de Càritas, Juana Martín; i d’en Lamin, un noi de Gambia que viu a Premià de Mar i que va perdre al seu germà a la mar Mediterrània.

La pregaria va finalitzar amb una cançó per la Pau i amb l'encesa de fanalets per tenir ben a prop la llum de Betlem i escampar-la perquè ompli d’esperança a tots els necessitats.


Com a petit gest de solidaritat, aquest any, el benefici obtingut de la venda de “llànties solidàries” que s’han fet els darrers diumenges, s’enviaran a projectes d’assistència sanitària que els frares franciscans tenen a la ciutat d’Alep a Síria.