23 de febr. 2018

Sopar de la Fam



El Passat Divendres 16 de febrer, la Parròquia de St. Joan va organitzar el Sopar de la Fam de Mans Unides 2018. Sota el lema "Comparteix el que importa" ens vam trobar al vespre a la sala Mn. Galbany de Vilassar de Mar.


Enguany, la proposta era innovadora i diferent. Ens vam portar cadascú el seu entrepà de casa i el vam donar als Joves de la Parròquia a l'arribar. Ens saludem i entrem a la sala ambientada per la ocasió. Després de les presentacions i explicar-nos que els diners que es recaptaran enguany seran per a col·laborar en la construcció d'una escola a la Índia, la Olga, una jove camerunesa amiga de la Parròquia ens va explicar una mica la vida al Camerun. La importància de tenir menjar i la seguretat ens deixen a tots conmoguts, especialment els joves del KTClub que són una bona colla.

Després la Núria i l'Albert ens expliquen la seva vivència a la Índia, un  país de contrastos de més de 1500 milions de persones. Allà van esta fent un voluntariat amb les germanes de la Mare Teresa de Calcuta. Comparteixen amb tots la realitat copsada durant la seva estada.

Acabats els testimonis, comencem a sopar amb els entrepans que hem portat però compartint-los a sorts. La sala estava repartida amb 5 taules. Cada taula representava un continent i en ell algunes informacions de la pobresa existent i algunes preguntes per a fer ressonar tot el que acabàvem de viure. Per a conèixer altres realitats d’altres continents fem un canvi de taules i de mentre els joves fan bullir les xarxes socials explicant el que estem fent.

Un cop sopats, i amb una poma com a postres, acomiadem la jornada posant simbòlicament en un mòbil de cartró el nostre compromís a compartir.

El resultat: més de 500 Eur de recapte i els postres compromisos cap a casa i exposats a la Missa Familiar del diumenge.

Gràcies pel compromís!!


Albert Vives