17 de febr. 2018

Visita a la Sagrada Família dels grups de catequesi d’adults


El dissabte 10 de febrer els grups de Vida Creixent i Bíblic vam visitar la Sagrada Família.


Vam  començar el recorregut observant una maqueta que ens va ajudar a situar-nos, a veure les parts construïdes i les que no. Abans d’entrar a l’interior de la basílica observàrem en deteniment les escultures de la Façana del Naixement. Al endinsar-nos en el temple vam quedar meravellats de com Gaudí va saber plasmar en l’arquitectura la natura com a creació de l’obra de Déu. Segons el comentari de la guia, les obres que actualment es fan per acabar la Sagrada Família respecten el projecte original de Gaudí però estan adaptades a l'estil dels artistes que les duen a terme. Ho veiem clarament en les escultures de la façana de la Passió fetes per Subirachs. Per acabar vam visitar  el museu i des de allí veiérem part de la cripta on es troba la tomba de Gaudí, que està en procés de beatificació.

Cal recordar que el  temple va ser dedicat basílica menor el 7 de novembre de 2010 pel Papa Benet XVI. Es preveu que s’acabi  el 2026 coincidint amb el  centenari de la mort de Gaudí.

Fou una sortida molt interessant. Per la majoria aquesta no era la primera visita al temple expiatori, però al ser una basílica en construcció sempre hi trobes quelcom nou o et fixes en alguna cosa que abans no hi havies donat importància. El que més m’agrada de la Sagrada Família és el simbolisme que hi trobem. Les pedres parlen. Ens parlen de la vida de Jesús i això fa que hi hagi un diàleg entre l’obra arquitectònica i el qui la contempla. Anar a la Sagrada Família mai et deixa indiferent.

Mª del Mar Toribio