27 d’oct. 2018

La Parròquia de Sant Joan de Vilassar, present a la Trobada de l’Acció Catòlica General de Barcelona



Diumenge dia 21 d’octubre a les nou del matí agafàvem un tren per anar a la Parròquia de Sant Pau del Camp a Barcelona el Javi, el Kevin, la Míriam, la Clara, l’Elisabet, en Jan, el Gerard i jo mateixa. Un cop allà vam fer un passeig per la Rambla fins arribar on ens esperava un esmorzar per començar el dia amb energies.

Juntament amb la Lluïsa, el Quico, la Emília, la Teresa, la Pili i  mossèn Toni vam representar la nostra comunitat. Es tractava de la primera torbada d’Acció Catòlica General (ACG) a Barcelona sota el lema “Sortim i caminem junts”. Allà ens vam trobar amb un grup d’infants, joves i adults per compartir un dia ple d’emocions. Vam començar amb una pregària d'inici de la trobada, que anava acompanyada de cants, la lectura de l’evangeli, el Pare Nostre i un vídeo amb la cançó "Crist és la vida".


Un cop acabada la pregària, amb una senzilla representació per part del Gerard, que representava els infants, l’Àngels, que representava els joves i la Sílvia, que representava els adults, ens van fer arribar el significat de l’ACG.


A continuació ens vam separar en tres grups segons les edats per treballar en grups el tema “mirem la vida des de la fe”. 

Personalment van ser dues hores molt enriquidores amb intervencions de tots els components del meu grup on em van fer arribar profundament les seves paraules. Vam concloure amb una posada en comú de les conclusions de cada grup. Un cop acabada aquesta activitat, va arribar el moment que molts infants desitjaven, l’hora de dinar. Per fer-ho vam anar a la Parròquia de Santa Madrona que era a quinze minuts caminant amb un dia esplèndid i assolellat.

Infants joves i adults al voltant de les taules compartint menjar, converses, rialles i la preparació d’una cançó per donar-li la benvinguda al Fran Ramírez, responsable de joves de l'ACG estatal. En acabar vam tornar cap a la Parròquia de Sant Pau del Camp per rebre la presentació de l'ACG per part del Fran que ens va explicar què és, quina és la seva tasca, des d'on es fa i qui la desenvolupa. 

Finalment a les cinc de la tarda vam celebrar l’eucaristia presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Sergi Gordo qui també ens va acompanyar durant tota la jornada. Al finalitzar l’eucaristia vam rebre una salutació de part del bisbe Joan Josep Omella que es trobava a Roma.

Per concloure l’acte, ens vam fer una foto de tots els participants i vam cantar tots junts la cançó "Somos una familia". 

Àngels Arcos