16 de jul. 2020

Voluntariat jove




“Construint espais d’esperança” va ser el lema triat pels joves de la nostra Parròquia de Sant Joan de Vilassar de Mar per viure dos dies d’experiència de voluntariat dins d’alguns projectes que Càritas realitza en diverses parròquies. Van ser els dies 7 i 8 de juliol en que joves de Vilassar i de Santa Coloma de Gramanet que participen del Moviment de Joves de l’Acció Catòlica de Barcelona van col·laborar en el Banc d’Aliments que les parròquies de Santa Coloma han activat amb motiu de la crisi sanitària, econòmica i social provocada pel Covid-19 i en dos projectes més de Premià de Mar:  en concret el servei de Distribució d’Aliments  (DISA) i els Horts socials que funcionen com una experiència d’inserció socio-laboral de joves la majoria immigrants al nostre país i amb necessitat d’acompanyament.


A partir d’un vídeo de Càritas titulat “El fil de l’exclusió”, de la presentació de Càritas que van fer l’Anna i l’Helena, treballadores socials de l’entitat, i d’una dinàmica de presentació de tots els participants que ens ajudava a conèixe’ns tot teixint una xarxa que ens posava en relació,   els joves i els animadors van adonar-se de la importància  que té obrir-nos als altres, estar atents a les seves necessitats i teixir lligams de solidaritat.

Experiències noves per als nostres joves que van ajudar-los a obrir els ulls a la realitat del nostre món i començar a aportar el seu petit granet de sorra. Mentre tant, també anaven creixent els lligams d’amistat entre ells,  tot ajudant a construir una Església jove que vol donar resposta des de l’Evangeli als reptes del nostre món.  
   
De ben segur que hi tornarem.