4 d’abr. 2022

RECÉS DE QUARESMA: Discernir per trobar el que és millor.

 


Diumenge dia 27 de març un grup d’unes 15 persones de la Parròquia vam participar en un recés de Quaresma, una jornada de pregària i reflexió.

Vam començar unint-nos a la celebració dominical de la Eucaristia amb les religioses carmelites que ens van acollir a la seva casa, on l’espai i el preciós jardí d’arbres fruiters ajuda al silenci i la introspecció.

La paraula del fill pròdig i els comentaris de l’homilia sobre la misericòrdia i el perdó ja ens va aplanar al camí sobre el tema que Ana Moreu havia escollit: el discerniment.

Amb un recorregut per la vida de Sant Ignasi de Loiola, amb motiu del 500 aniversari de la seva conversió, ens vam endinsar en les situacions de discerniment que van portar a sant Ignasi a la seva opció radical de vida.

El tema del discerniment, a més de ser el tema que ha triat l’Església per treballar aquest any, em va semblar molt encertat perquè és l’antesala de la conversió. La conversió és l’objectiu del temps quaresmal, per arribar a la Pasqua en condicions de rebre el regal de l’AMOR, una Vida eterna i plena. Jo diria que el discerniment és la part que ens toca a nosaltres, Déu posa la Gràcia del seu Amor, però som lliures a l’hora de respondre.

Amb uns textos de l’Evangeli ben escollits en relació al tema del discerniment, i unes indicacions per ajudar a l’estona de pregària i reflexió, vam tenir un temps d’hora i mitja per estar cadascú amb si mateix.

El aspecte comunitari del recés es va fer amb el diàleg posterior que va tenir lloc quan vam compartir algunes de les experiències viscudes aquell dia.

El tema de la presència de Déu en nosaltres i les diferents maneres de viure-ho va ser un dels temes compartits. Saber-nos acompanyats per Déu ens alleuja dels possibles errors a ‘hora de discernir, sabent que potser d’una mala elecció també sorgirà una oportunitat. Per experimentar la presència de Déu crec que cal “estar presents” també nosaltres. Sovint estem distrets, i/o ocupats. Aquesta jornada permeté deixar a casa unes quantes coses i facilitar aquesta trobada.

Un altre tema compartit va ser la referència d’un dels textos evangèlics seleccionats, el de l’home ric, fixant-nos en quan diu “Jesús se’l mirà i el va estimar” .

Potser una bona cloenda de la jornada seria quedar-nos amb aquesta mirada amorosa que Jesús ens ensenya com model de vida. Un esguard nou sobre les coses quotidianes a través de Jesús.

La sessió acabà amb una oració d’acció de gràcies. En sortir tothom estava content i agraït, diria que amb moltes ganes de viure en comunió, o això és el que em va semblar.

Isabel Mas