24 d’abr. 2022

Setmana Santa 2022


 Benvolgudes i benvolguts,

Aquest any ja quasi sense els efectes de la pandèmia hem viscut una Setmana Santa intensa i en comunitat. A continuació presentem un resum i reportatge de les celebracions i activitats d’aquesta Setmana Santa i volem agrair a tots els grups i col·laboradors, l’esforç i la feina feta així com també a tota la comunitat la participació i vivència durant tota la Setmana Santa.

Comencem, des d’ara, els cinquanta dies de Pasqua commemorant la resurrecció de Jesús.

Consell Pastoral

Dijous Sant

Dijous al vespre vam commemorar el Sant Sopar recordant com Jesús deixa com a testament l’Eucaristia i el manament de l’amor cap els demès....amistat, servei, ajuda... La celebració va estar presidida pel rector Mn. Juan Pablo Calvo i aquest any, encara per mesures de prevenció, no hi va haver el simbolisme de rentar peus com va fer Jesús amb els dotze apòstols, en senyal d’aquest amor cap els altres. En acabar, trasllat del Santíssim Sagrament fins al monument.

En acabar la celebració, l’Hora Santa. Una estona de silenci i pregària en comunitat davant del Santíssim.
Divendres Sant

– Res de Laudes i Via Crucis

Divendres Sant pel matí a primera hora, a l’Església, es van fer les oracions i pregàries davant el monument al Santíssim Sagrament i, tot seguit, el Via Crucis en silenci pels carrers del municipi, les catorze estacions amb oració, meditació i cants, seguint el Sant Crist i recordant la Passió i Mort de Jesús.
– Celebració de la Passió del Senyor

Per la tarda, amb el rector Mn. Juan Pablo Calvo, van tenir lloc els oficis de la Passió així com la pregària i l’adoració de Jesús a la creu. Una celebració, sense litúrgia d’eucaristia, on la comunió va ser amb les formes consagrades del dia anterior i, amb silenci i amb l’altar despullat en senyal de dol, reconeixíem Jesús com camí, veritat i vida. Els Portants van custodiar el Sant Crist a la creu fins l’altar, per l’adoració de tots els presents.

– Representació reduïda de la Passió de VdM “Crist ha mort per nosaltres”

Des de fa 29 anys que a Vilassar de Mar és representa la Passió, mort i resurrecció de Jesús “Crist ha mort per nosaltres”.

Aquest any, encara pels efectes de la pandèmia, es va representar una versió reduïda amb les escenes més representatives de la passió i mort de Jesús. Aquest any en va presentar una nova escena, “la dona adúltera” creada per Mn. Alfons Vilà.

El reportatge fotogràfic sortirà més endavant.

Dissabte – Vetlla Pasqual

La Vetlla Pasqual presidida pel rector Mn. Juan Pablo Calvo es va iniciar amb l’encesa en comunitat el Ciri Pasqual del nou any litúrgic, símbol de renovació de la llum i el foc de la vida i, amb una església a les fosques, en processó i espelmes, Mn. Juan Pablo Calvo va entrar el Ciri a l’església. Amb la litúrgia de la Paraula, proclamant la història de la salvació, i amb la renovació de l’aigua de la vida, vam celebrar i commemorar la resurrecció de Jesús, camí de la vida per a tothom, en la celebració més important de l’any litúrgic cristià.

En acabar a la Plaça felicitació comunitària de la Pasqua compartint mones i moscatell.

Diumenge de Resurrecció

Missa solemne i de commemoració del dia de Pasqua que tanca la Setmana Santa i també les celebracions de la Parròquia.