13 d’abr. 2021

Setmana Santa 2021

 


Benvolgudes i benvolguts,

Encara que condicionats per la pandèmia hem viscut una Setmana Santa intensa i en comunitat. A continuació presentem un resum i reportatge de les celebracions i activitats d’aquesta Setmana Santa i volem agrair a tots els grups i col·laboradors, l’esforç i la feina feta així com també a tota la comunitat la participació i vivència durant tota la Setmana Santa.

Comencem, des d’ara, els cinquanta dies de Pasqua commemorant la resurrecció de Jesús.

Consell Pastoral

Dijous Sant

Dijous al vespre vam commemorar el Sant Sopar recordant el significat de l’amor de Jesús cap els demès....amistat, servei, ajuda... La celebració va estar presidida per Mn. Alfons Vilà i aquest any per mesures de prevenció, no hi va haver el simbolisme de rentar peus com va fer Jesús amb els dotze apòstols, en senyal d’aquest amor cap els altres. En acabar, trasllat del Santíssim Sagrament, sense processó i custòdia, fins al monument.

En acabar la celebració, l’Hora Santa. Una estona de silenci i pregària en comunitat davant de Santíssim.





























Divendres Sant

– Res de Laudes i Via Crucis

Divendres Sant pel matí a primera hora, a l’Església, es van fer les oracions i pregàries davant el monument al Santíssim Sagrament i, tot seguit, el Via Crucis en silenci, aquest any per l’interior de l’Església, les catorze estacions amb oració, meditació i cants, seguint el Sant Crist i recordant la Passió i Mort de Jesús.

























 Celebració de la Passió del Senyor

Per la tarda, amb Mn. Josep Lluís i Mn. Alfons, va tenir lloc la lectura de la Passió, la pregària i l’adoració de Jesús a la creu. Una celebració, sense litúrgia d’eucaristia, on la comunió va ser amb les formes consagrades del dia anterior i, amb silenci i amb l’altar despullat en senyal de dol, reconeixíem Jesús com camí, veritat i vida. Els Portants van custodiar el Sant Crist a la creu fins l’altar, per l’adoració de tots els presents.

– Representació d’algunes escenes de la Passió de VdM “Crist ha mort per nosaltres”

Des de fa 28 anys que a Vilassar de Mar és representa la Passió, mort i resurrecció de Jesús “Crist ha mort per nosaltres”.

Aquest any, degut a la pandèmia, només s’han pogut representar cinc escenes representatives de la passió i mort de Jesús commemorant la celebració litúrgica de Divendres Sant.




























Dissabte – Vetlla Pasqual

Aquest any la Vetlla Pasqual va estar presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Javier Vilanova. A l’exterior de la porta principal d’entrada a l’església, vam encendre en comunitat el Ciri Pasqual del nou any litúrgic, símbol de renovació de la llum i el foc de la vida i, amb una església a les fosques on tothom esperava assegut, sense espelmes i en silenci, el ciri encès va entrar a l’església. Amb la litúrgia de la Paraula, proclamant la història de la salvació, i amb la renovació de l’aigua de la vida, vam celebrar i commemorar la resurrecció de Jesús en la celebració més important de l’any litúrgic cristià. En aquesta ocasió, i aprofitant la renovació de l'aigua de la vida, el bisbe va batejar i confirmar a l'Anna a la que donem la benvinguda a la comunitat cristiana de Vilassar de Mar.

Diumenge de Resurrecció

Missa solemne i de commemoració del dia de Pasqua que tanca la Setmana Santa i també les celebracions de la Parròquia.