8 d’abr. 2015

Celebracions Setmana Santa 2015


La Setmana Santa és el moment més important de l'any litúrgic cristià. Durant la Setmana Santa  recordem i recreem la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús. És a dir, des de que Jesús arriba a Jerusalem procedent del desert i ja proclamat Salvador, fins que és processat, mort clavat a la creu, enterrat i fins que ressuscita.

Resumim a continuació el que ha estat la Setmana Santa a la nostra Parròquia seguint, de forma cronològica, les celebracions i activitats realitzades.

Al final del resum podeu veure el reportatge fotogràfic.


Diumenge de Rams

“Amb els nostres rams aclamem Jesús que entra a Jerusalem, i ens disposem a seguir-lo en el seu camí.”

Per veure el resum de la celebració cliqueu el següent enllaç:



 Dijous Sant
“Iniciem el Tridu Pasqual: Jesús renta els peus dels seus deixebles, ens convida a viure en l’amor, i ens dóna el seu Cos i la seva Sang.”
Celebració de la missa del Sant Sopar, recordant Jesús en el darrer sopar quan va rentar els peus als deixebles, demostrant el servei i l’entrega cap a tota la comunitat cristiana. Una representació d’homes i dones de la nostra Parròquia van pujar a l’altar perquè els mossens els rentessin els peus. En acabar, la processó pel temple seguint als apòstols i al Santíssim Sagrament fins a l’altar, preparat per l’ocasió per la pregària i iniciant la vetlla davant el Santíssim.

Divendres Sant
“Jesús mor en creu per fidelitat al camí de l’amor de Déu. Nosaltres, plens d’agraïment, l’adorem i proclamem la nostra fe en ell.”
El divendres es commemora la mort de Jesús a la creu. La pregària de Laudes al matí i el Via-Crucis de meditació i en silenci pels carrers de Vilassar de Mar escoltant l’evangeli a les catorze estacions, inicien aquesta jornada de commemoració.
Per la tarda amb la celebració litúrgica de la passió i Mort del Senyor i la posterior representació escènica de la Passió de Crist al temple “Crist ha mort per nosaltres”, vivim una experiència plena de significat i de reflexió sobre el sacrifici de Jesús pels demés.

Dissabte Sant
“Avui és el dia del silenci i de l’espera. Vora el sepulcre de Jesús, meditem la seva passió i la seva mort.”

Vetlla Pasqual
“La nit més gran de l’any, amb que iniciem els cinquanta dies de la Pasqua. És la nit de la resurrecció de Jesús, que ens obre el camí de la vida per sempre. Al·leluia!”
Benedicció a la Plaça de l’Església de la llum que encén el Ciri Pasqual del nou any litúrgic i entrada al temple a les fosques només amb la llum de les espelmes. A continuació i amb una església completament il·luminada celebrem la nit Santa de la Resurrecció del Senyor. És una cerimònia de renovació de l'aigua i el foc i que amb la lectura dels textos bíblics de l’Antic Testament recordem la Pasqua del poble d'Israel i celebrem la Vetlla Pasqual - Eucaristia de Pasqua. En aquesta ocasió amb tres batejos de noves vides en el camí de Jesús.
En acabar la celebració, ens felicitem la Pasqua menjant “Mones” amb vi bo i refrescos.

Diumenge de Pasqua

Amb la Missa Solemne del dia de Pasqua i commemorant la resurrecció de Jesús, va culminar la Setmana Santa i les celebracions relacionades amb els últims dies de la vida de Jesús a la nostra Parròquia. 

Reportatge fotogràfic
Dijous Sant










Divendres Sant
Laudes




Via Crucis












Celebració litúrgica de la Passió i Mort del Senyor






Representació escènica de La Passió "Crist ha mort per nosaltres"



































































Dissabte Sant
Vetlla Pasqual - Eucaristia de Pasqua